Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Startup iz Niša podigao najveću investiciju domaće firme do sada

    Srpska startup kompanija Frame podigla je danas investiciju od 10 miliona dolara, što je najveća investicija neke domaće firme do sada.

    Investicija od 10 miliona dolara došla je od renomiranih Silicon Valley venture capital kompanija Columbus Nova i Bain Ventures, a novac ima jednu jedinu svrhu, a to je zapošljavanje novih ljudi, piše u svom blogu stručnjak za internet marketing Istok Pavlović koji je i zaposlen u ovoj kompaniji.

    Jedan deo kompanije Frame se nalazi u Nišu, a drugi deo je u Silicijumskoj dolini (San Francisko), a proizvod kompanije Frame omogućava ljudima da koriste bilo koji Windows program iz Web browsera – Photoshop, Office, ili složene programe poput CAD i 3D softvera. Praktično, Frame omogućava bilo kojoj tradicionalnoj softverskoj kompaniji da njihov desktop program bude web aplikacija.  Najveće svetske kompanije kao što su Adobe, Siemens, Solidworks i mnoge druge trenutno rade direktno sa Frame, i pružaju svoje programe putem Frame-a.

    Kao što je naznačeno, novac od ove investicije biće iskorišćen za zapošljavanje, a Frame traži developere sa iskustvom u raznim sferama.  Trenutno kompanija ima oko 30 zaposlenih, a do kraja godine planira da taj broj makar udvostručimo.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE