Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Da li vam je šef prijatelj na Facebooku?

    Društvene mreže sve su više prisutne u poslovanju, stoga ne čudi što su privatni profili mnogih korisnika postali i poslovni.

    Imati na listi prijatelja i kolege nije neobično, ali kakva je situacija sa šefovima? U anketi sprovedenoj na više od 700 ispitanika portal MojPosao je istražio imate li svog nadređenog kao prijatelja na Facebooku i kako je do toga došlo?

    Velika većina ispitanika, njih 85%, nema svog nadređenog kao prijatelja na Facebooku.

    Među njima je 81% onih koji nemaju Facebook profil, ne žele šefa za prijatelja na ovoj društvenoj mreži ili kažu da je njihov šef 'stara garda i nije na Fejsu'.

    Privatni i poslovni život nikad ne idu zajedno“, kaže jedan ispitanik, a drugi dodaje: „Mislim da je Facebook privatna stvar i da svaka osoba ima pravo na privatnost.“

    Svega 3% ispitanika iz ove grupe odbilo je šefov zahtev za prijateljstvom, a njih 1% zahtev još uvek nisu potvrdili.

    Šefa kao prijatelja na Facebooku ima 15% ispitanika.

    Među ovim ispitanicima najviše je onih kojima je sam šef poslao zahtev za prijateljstvom (9%). Neki od ispitanika navode kako su prihvatili zahtev jer su imali osećaj da ga 'ne bi bilo pametno odbiti'.

    „Radi lakšeg sporazumevanja u poslu prihvatila sam zahtev, ali ponekad mi je neugodno da 'lajkujem' neke stvari jer mislim da će šefica to videti“, priznaje jedna ispitanica, dok druga pojašnjava kako je ograničila sve što se može videti na njenom profilu.

    Zahtev za prijateljstvom na Facebooku šefu je poslalo 6% ispitanika. Nekima od njih šefovi su bili na listi prijatelja i pre nego što su postali njihovi zaposleni, dok su se drugi sa šefom jednostavno sprijateljili.

    „Zapili smo se zajedno pa sam ga odlučio dodati“, priznaje jedan ispitanik.

    Foto: Pixabay

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE