Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Za posao u slovenačkoj železnici potrebno je znati jogu

    Veliku pometnju u javnosti i na društvenim mrežama izazvale su Slovenačke železnice koje su na konkursu za radno mesto referenta, kao uslov postavile i položeni kurs iz joge i pilatesa.

    Javni poziv kojim su Slovenačke železnice tražile administrativnog referenta s osnovnim znanjem kompjuterskih programa, ali i položenim kursom iz joge i pilatesa, izazvao je sumnje više desetina prijavljenih da se radi o "nameštenom" konkursu za tačno određenu osobu, pišu slovenački mediji.

    Nakon brojnih upita pa i protesta zbog neobičnih uslova konkursa, iz kompanije su objasnili da je reč o radnom mestu "upravitelj objekata", a traže zamenu za svoju radnicu koja je otišla na porodiljsko odsustvo.

    Ona uz ostalo vodi vežbe pilatesa i joge u njihovom wellness centru za relaksaciju zaposlenih u koji su investirali 400.000 evra.

    Ovakvo objašnjenje izazvalo je dosta ironičnih komentara na društvenim mrežama i u medijima. Oni tvrde da se u centru zapošljavaju i rekreiraju uglavnom članovi uprave i njima bliski prijatelji i rodbina.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE