Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Varoufakis daje ostavku ako na referendumu kažu `da`

    Grčki ministar finansija Yanis Varoufakis kaže da će podneti ostavku u slučaju da Grci na referendumu izglasaju prihvatanje predloga međunarodnih kreditora.

    "Ja lično neću potpisati dogovor koji ne uči na greškama iz prošlosti i ne rešava problem održivosti duga. Radije bih odsekao sopstvenu ruku." Ako narod u nedelju izglasa "da", u ponedeljak više neću biti ministar, izjavio je Varufakis za Bloomberg TV.

    Na pitanje da li i premijer Alexis Tsipras razmišlja o ostavci, Varoufakis je odgovorio da "ovo nije vreme da se razmišlja o porazu", iako je samo nekoliko minuta pre toga pomenuo opciju sopstvene ostavke.

    Ministar je dodao da je uveren u to da će dogovor sa kreditorima u svakom slučaju biti postignut. Ako Grci na referendumu izglasaju "da", grčka vlada će potpisati dogovor jer je demokratska. A ako izglasaju "ne", ponovo ćemo započeti pregovore, rekao je Varoufakis.

    On je zatvaranje banaka u Grčkoj nazvao "političkom odlukom Evrope" i rekao da će banke biti otvorene nakon referenduma. Ovo nije kao Kipar 2013. Ovo nije bankarska kriza, dodao je Varuofakis, koji nije želeo da komentariše spekulacije da kancelarka Angela Merkel navija za smenu režima u Grčkoj.

    Foto: Beta-AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE