Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Pozitivni signali zbog razdvajanja Srbijagasa

    Sekretarijat Energetske zajednice jugoistočne Evrope pozdravio je napredak koji je Srbija ostvarila u razdvajanju deatnosti prenosa i distribucije u Srbijagasu.

    Kako se navodi na sajtu Energetske zajednice (energy-community.org), informacije o razdvajanju delatnosti preneo je ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić u prvoj poseti Sekretarijatu Energetske zajednice u Beču.

    "Ministar i Sekretarijat dogovorili su se da blisko sarađuju u narednim koracima za puno pravno i funkcionalno razdvajanje delatnosti u Srbijagasu", navodi se u saopštenju.

    Antić je u utorak rekao da je Vlada Srbije dala saglasnost na formiranje dva nova preduzeća u okviru Srbijagasa, čime se ispunjavaju obaveze Srbije prema Energetskoj zajednici jugoistočne Evrope.

    U okviru Srbijagasa biće formirani Transportgas Srbija kao operator transportnog sistema i Distribucijagas Srbija kao distributer gasa.

    "Odluke o formiranju preduzeća su donete, Vlada Srbije je dala saglasnost na te odluke i sada je na rukovodstvu Srbijagasa da u najkraćem roku te odluke primeni. Rokovi su veoma kratki i očekujem da će ceo proces biti završen u narednih nekoliko meseci", rekao je Antić.

    Članice Energetske zajednice su Albanija, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Moldavija, Ukrajina, Crna Gora, Srbija, Kosovo i EUvropska unija.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE