Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    EPS i Srbijagas kupuju limuzine i džipove

    Dok Vlada Srbije dogovara rezove sa Međunarodnim monetarnim fondom o javnim preduzećima, u Elektroprivredi Srbije i Srbijagasu ne mare za uštedu i nabavljaju džipove i limuzine, pišu Novosti.

    Na listi javnih tendera, koje ova dva preduzeća raspisuju nalazi se dug spisak limuzina i džipova. Iako je naloženo da se u obe firme smanji broj automobila, u Srbijagasu nabavljaju novih 12 džipova, a u Elektrovojvodini četiri limuzine. Za to vreme, otpisuju teretna vozila.

    Tek što je zbog krize bio prisiljen da proda 16 Škoda superb, direktor Srbijagasa Dušan Bajatović vozni park obnovio sa četiri Range Rovera od 16 miliona dinara. Da mu to nije dovoljno, pokazuje novi tender za 12 džipova, za koje će se izdvojiti 450.000 evra.

    I pre nego što će biti objedinjene javne nabavke u EPS, Elektrovojvodina je iskoristila priliku za pazari četiri limuzine. Funkcioneri ove distribucije raspisali su tender za javnu nabavku četiri putnička vozila visoke klase, uključujući i usluge koje su nužno vezane za isporuku.

    Nabavkom vozila obuhvaćena je nabavka zimskih guma, obavezne i dodatne opreme, kao i nabavka usluga koje su nužno vezane za isporuku.

    Za to vreme, radnici se voze u raspalim "jugićima", koje su im većinom oduzeli odlukom Vlade o rashodovanju viška automobila. Oduzeli su nam 70 automobila, a oko 20 je predato državi, kaže Veljko Milošević iz sindikata Srbijagasa.

    Radnici svakodnevno idu na teren i prelaze veliku kilometražu, čak 8.830 kilometara, pogotovo na teritoriji Vojvodine. Zato, kada su nam oduzeli vozila za transport, ostali smo bez sredstava za rad.

    Pored džipova, Srbijagas je raspisao nove konkurse i za nabavku još pet terenskih vozila i dva teretna kombija. Nove teretnjake kupuju i Elekromreže Srbije, distribucija Elektrosrbija Kraljevo, TENT Nikola Tesla, JKP Beogradske elektrane…

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE