Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    I ovih pet zanimanja biće sve popularnija

    Poslovi koji su se tražili pre godinu ili dve sada više nisu toliko popularni, dok su s druge strane, profili za koje do nedavno nije postojao interes, preuzeli fokus na tržištu rada.

    Tržište rada neprekidno se menja. Poslovi koji su se tražili ranije sada više nisu toliko popularni, dok su s druge strane, do nedavno manje populrna zanimanja, preuzela fokus na tržištu rada.

    Mora se imati na umu da se sve manje mladih pojavljuje na tržištu rada što ostalima povećava šanse za zaposlenjem, piše Poslovni dnevnik, koji predstavlja neke od najboljih poslove budućnosti.

    1. Stomatološki asistent

    Otvara se sve više stomatoloških ordinacija pa se tako ukazuje potreba za asistentima koji su vrlo bitan faktor u dentalnoj medicini. Stomatološki asistent zadužen je za sterilizaciju i dezinfekciju instrumenata i opreme, a tokom zahvata asistira stomatologu. Zapošljavanja u ovom segmentu očekuje se da će rasti 29 posto u idućih nekoliko godina.

    2. Logopedi

    Logopedi su sve više potrebni kako bi rešili probleme pacijenata s poteškoćama u govoru. Česta pojava je da deca u ranoj dobi ne mogu izgovariti pojedina slova ili mucaju, što se može ispraviti ako se sa problemom suoči na vreme.

    3. Stručnjak za mobilne aplikacije

    Samo bacite pogled na svoj mobilni telefon i biće vam jasno zašto mnogi žele da se bave mobilnim aplikacijama. Potražnja za njima svakodnevno raste, a prema nekim podacima preko 70 odsto organizacija uvodi neki oblik mobilne strategije i traže ljude koji će to da im rade.

    4. Stručnjaci za negu kože

    Stručnjaci za negu kože su licencirani dermatolozi koji pružaju usluge nege kože lica i tela. Obično zahteva stručno osposobljavanje, ali je iskustvo u ovom poslu izrazito bitno.

    Većina programa sertifickovanja mogu se završiti u roku od godinu dana. Znanja koja se steknu nakon kursa, omogućavaju obavljanje različitih poslova. Od masaže lica i tela, body wrapping i spa tretmana, do depilacije i manikira. Očekivani rast u ovom segmentu je 34 odsto u nadolazećim godinama.

    5. Medicinska sestra

    Ovo područje rada ionako je veliko, a naznake su da će još rasti. U narednih deset godina trebalo bi da se otvore još pola miliona radnih mesta za medicinske sestre, zbog sve većeg broja pacijenata koji trebaju negu u ambulantama, bolnicama i domovima.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE