Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Železnica ove godine neće otpuštati

    Železnice Srbije ove godine neće otpuštati radnike, a tek nakon studije koja će biti urađena sledeće godine razgovaraće se o višku zaposlenih, izjavila je  ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

    Ministarka je novinarima uoči sastanka sa predstavnicima poslovodstva i radnika Železnica Srbije o reformama u tom javnom preduzeću rekla da su sve dosadašnje informacije o eventualnom višku zaposlenih u Železnicama proizvoljne ocene, jer nikakva analiza u tom smislu nije napravljena.

    Prema informacijama Železnica Srbije, to preduzeće trenutno ima 16.941 zaposlenog, a u medijima su se pojavljivale informacije da je viška i do dve trećine zaposlenih.

    Mihajlovićeva je rekla i da je napravljen prvi veliki korak u reformisanju Železnica Srbije, pošto od prošle sedmice odlukom Vlade Srbije praktično postoje tri privredna društva za prevoz robe, putnika i za infrastrukturu, i holding akcionarsko društvo Železnice Srbije.

    "Reformisanje Železnica ide u dan kako je planirano", rekla je Mihajovićeva i dodala da se rezultati reformisanja očekuju "već u sledećoj godini".

    Ministarka je rekla da je vrednost postojećih projekata u Železnicama Srbije 1,5 milijardi evra, a da se radi i na novim projektima kao što je pruga Beograd-Budimpešta.

    "I tu radimo po dinamici plana. Studije su završene, a 15. jula se dogovaramo sa kineskom i mađarskom stranom, usvajamo studiju i krećemo u razgovore o načinu finansiranja", rekla je Mihajlovićeva.

    Generalni direktor Železnica Srbije Miroslav Stojčić rekao je da to preduzeće očekuje modernizacija u svim segmentima, i voznih sredstava i ljudstva. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE