Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    U ovoj pekari trudnice kupuju za 1 dinar

    Buduće majke koje se zateknu u blizini pekare Ekilirp u Beogradu očekuje nesvakidašnje iznenađenje na velikom natpisu na ulazu u pekaru: Ivanjička krompiruša za 1 dinar. Samo za trudnice. Nije reč o vikend akciji, već ova beogradska pekara obrok za dinar trudnicama nudi svakog dana.

    Bračni par u čijem vlasništvu je pekara, na ovaj korak se odlučio kada su posle 18 godina borbe da postanu roditelji, ostvarili svoju, najveću želju.

    “Supruga i ja smo pokušavali da dobijemo dete punih 18 godina. Nakon toliko čekanja, čovek može da izgubi i nadu i veru, ali nikada ne sme da dozvoli da izgubi čovečnost jer je upravo to ono što nas čini ljudima,“ kaže vlasnik pekare koja svakodnevno brine o budućim porodiljama i dodaje:

    “Kada smo saznali da je naš novi član porodice na putu, posle toliko godina, poželeli smo da svoju radost podelimo i sa drugim ženama koje takođe očekuju prinovu. Od tog dana, svaka trudnica koja dođe u našu pekaru dobija pitu krompirušu za 1 dinar.“

    Ovi humani ugostitelji kažu da im je najveća satisfakcija sama činjenica da mogu da podele radost upravo sa onima koji se spremaju za roditeljstvo, i nadaju se da će ove vrednosti preneti i na svog naslednika, ali i da će inspirisati druge da slede njihov primer. 

    Priča pekare Ekilirp pravi je primer kako svi možemo da budemo solidarni i odgovorni jedni prema drugima i zajednici u kojoj poslujemo i živimo. U potrazi za ovakvim primerima je i kompanija METRO Cash & Carry Srbija u okviru projekta METRO Šampioni Humanosti 2015.

    Ugostiteljski objekti koji na ovakve načine prave razliku izazivajući osmehe na licima svojih komšija i čiji posao počiva na ljudskom pristupu i brizi mogu da se prijave i postanu METRO Šampioni humanosti. A istovremeno i da inspirišu druge da pokažu svoju posvećenost, kako bi u Srbiji imali što više ovakvih šampiona.

    Do 30. avgusta 2015. svi vlasnici ugostiteljskih objekata mogu da podele svoje priče na www.metro.rs

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE