Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Šta činiti kada nemate pojma šta sa svojim životom

    Pritisak na vas da shvatite šta želite od svog života počinje veoma rano, i liči na vic, rečenicom: „Šta želiš da budeš kad porasteš?“ Ukoliko prolazite loš period u životu i ne znate šta biste dalje evo nekoliko saveta.

    U tim godinama sve je veoma simpatično ali kada dođete u određeni životni trenutak možete se paralisati istom pomisli- šta dalje. Problem nije izabrati nešto koliko suočavanje sa činjenicom da nije sve u pronalaženju karijere i bezuslovnom držanju za istu. Život se sastoji od mnogo izbora, uspona i padova, kao i karijera. Posao vam neće doveka biti identičan.

    Nemojte se brinuti, većina uspešnih ljudi takođe nije imali viziju šta bi sa svojim životom. Počeli su malim koracima, ne uvek u pravom smeru, i polako su stigli do visokog mesta gde su danas.

    Zanimljiv je primer čoveka iz NASA koji je upravljao operacijom sletanja na Mars. U pitanju je  Adam Steltzner koji je pre  nego što je postao bitan faktor u odlučivanju kretanja po svemiru bio ispisnik iz muzičke škole, a pomeniuti uspeh nije doživeo kroz samo jedan skok. Sve je počelo jedne noći kada je mladi Adam gledao u nebo i primetio da zvezde nisu na istom mestu.

    Da bi saznao u čemu je reč upisuje astronomiju ali se prvo susreo sa fizikom iz koje je mnogo naučio. Zaiteresovan ovom temom postaje doktor inženjerskih mehanika i dobija posao u NASA u kojoj je radio godinama prelazeci na više pozicije. Ali sve je počelo one noći kada je preuzeo inicijativu da sazna nešto više.

    Da biste smanjili tenziju oko činjenice da nemate pojma šta biste sa životom razmislite o svom prvom koraku. Na koja pitanja vi želite da znate odgovore? Kasnije ćete fokusirati svoju pažnju na odgovore. Ukoliko niste sigurni za prvi korak, evo nekoliko saveta.

    Pratite ljude koji rade ono što vas interesuje

    Prvenstveno je reč o društvenim mrežama na kojima možete naći mnoge istaknute ličnosti u oblasti koja vas zanima i na taj način možete naći i druge ljude sličnih afiniteta ali možda i pročitati korisne poslovne savete istih. Budite u toku.

    Uronite u teme koje vas interesuju, besplatno

    Modernizacija nam je donela mnoge nove mogućnosti, a jedna od njih je razgovor sa liderima iz oblasti za koju ste zaiteresovani online. Potražite ih ili se prijavite za kurseve i prakse. Pratite livestreaming konferencija koje vas interesuju ili jednostavn pročitajte mnogo literature na tu temu.

    Pronađite prijatelja koji je u sličnoj potrazi

    Odgovornost inspiriše akciju. Podelite vaše razmišljanje sa prijateljima i nađite onoga ko ima istu nedoumicu. Kada postavite ciljeve iznesite, rokove i načine da to ostvarite. Možda poznanici znaju više od vas ili budu u kontaktu sa nekim kome vas mogu preporučiti. Vodite evidenciju o napretku ili dnevnik ideja, stvari koje ste pokušali i kako se osećate po tom pitanju.

    Foto: pixabay

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE