Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Cene na plažama u CG: Ležaljka skuplja od smeštaja

    Letovanje u Crnoj Gori za one koji nemaju dubok džep lako se može pretvoriti u jurnjavu za popustima u hipermarketima, jer se cene na plažama su i do pet puta veće.

    Cene na Crnogorskom primorju vrtoglavo variraju po kriterijumu "udaljenost od plaže", pa tako ono što platite povoljno u hipermarketu, na plaži će vas koštati i do pet puta više, piše Blic uz komentar da se "cene na plažama slobodno mogu nazvati pljačkom".

    Ukoliko odete na plažu i iznajmite ležaljku koja se nalazi u sklopu nekog kafića, neće vam biti dozvoljeno da pijete piće koje ste poneli sa sobom.

    Računa se da, ako imate novca da date za ležaljku koja košta neverovatnih 10-20 evra na dan, sigurno možete sebi da priuštite i pivo od 400 dinara. Većina srpskih turista juri ranom zorom na gradske plaže i lovi dobro mesto, priča Beograđanka Jovana B.

    Primera radi, ukoliko nektarine kupite u hipermarketu, one će vas koštati oko 239 dinara, dok ćete za isto voće morati da izdvojite 419 dinara kod preprodavaca koji posluju tik uz plažu.

    Ukoliko biste u kafić svraćali samo da popijete flaširanu vodu od pola litra, za deset dana na moru za taj "luksuz" morali biste da izdvojite 20 evra.

    Pre letovanja u Budvi odlazili smo na Adu Ciganliju da se osvežimo, i tamo su cene isto nešto više nego u centru grada. Ali ovo ovde je u najmanju ruku čudno. Odete u hipermarket i prodavnicu koja se nalazi 100 metara od njega i već tu vidite znatnu razliku u cenama.

    O plaži da i ne govorimo. Mi odlazimo na gradsku plažu i sve nosimo sa sobom jer su cene u kafićima visoke, pa nam se to ne isplati. Ležaljku ćete platiti više nego noćenje u apartmanu, priča Bojana M., koja je nakon tri dana provedena u Budvi letovanje nastavila u Sutomoru, gde su cene za nijansu povoljnije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE