Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    `EU da pomogne Srbiji oko azilanata`

    Evropska unija mora da pruži veću logističku i finansijsku podršku Srbiji u rešavanju problema azilanata, izjavio je predsednik Vlade Bavarske Horst Seehofer u razgovoru sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem.

    Premijer je razgovarao je u Minhenu sa predsednikom Vlade Bavarske koji je pohvalio ekonomske reforme sprovedene u Srbiji i ocenio da je Srbija na pravom putu.‎

    Vučić je zatražio od bavarske Vlade pomoć u rešavanju problema lažnih azilanata i naglasio da Srbiji treba tehnička i politička podrška za rešenje tog problema, saopštio je kabinet premijera.

    "Nećemo da budemo zemlja koja Nemačkoj pravi probleme. Hoćemo zajednički da nađemo rešenje za probleme koji nas muče", izjavio je Vučić.

    Seehofer je izjavio da Srbija i Bavarska moraju zajedno da rešavaju pitanje azilanata i dodao da je najveći deo problema u samoj Bavarskoj.

    On je takođe naveo da EU mora da pruži veću logističku i finansijsku podršku Srbiji u rešavanju problema tražilaca azila iz Sirije, Avganistana i drugih zemalja.

    Ocenio je da je predlog premijera Aleksandra Vučića da se manja novčana podrška daje lažnim azilantima primenljiviji u praksi od nekih predloga koji su se pojavili u aktuelnoj debati na temu rešavanja problema migranata u Nemačkoj.

    Premijer je rekao da je Seehofer prihvatio njegov poziv i da će doći u Srbiju do kraja godine, istakavši veliko interesovanje bavarskih kompanija za ulaganje u Srbiji.

    "Ekonomska razmena sa Bavarskom iznosi 764 miliona evra i veliki deo bavarskih kompanija je zadovoljan uslovima poslovanja u Srbiji", istakao je Vučić. Prema njegovim rečima važno je što bavarske kompanije planiraju da dodatno zapošljavaju ljude.

    Foto: Beta-AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE