Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Krv, suze i znoj dobrog izgleda žene

    Piše: Tatjana Ostojić, glavni urednik BIZLife

    Na dohvat ruke mi je sve: kafa, čaj, čaša vode, sa desne strane prva saradnica, koja umire od smeha, preko puta mlada koleginica koja mi daje praktične savete i kolega, koji je potpuno isključen iz dešavanja, jer to i nije njegova tema…

    A tema je: Kojim mukama je rešila poslovna žena u kasnim 40-tim da se muči, kako bi se dovela u red?! 
    Moja procena je da će većinu prvo interesovati šta to treba da dovedem u red, a ne koje su muke.

    Došla sam u situaciju: nemoj da me pipaš, jer nema šta me ne boli. Od tenzije u ramenima zbog nepravilnog sedenja i rada za kompjuterom, preko kičme, kukova, do nogu. Na sve to treba dodati i vrlo često osećaj umora. Ne treba zanemariti ni višak kilograma, za koji mi dobronamerni kažu: Ma, šta ti je super izgledaš!, a majka je surovo iskrena: „Taco, opet si se ugojila.“

    Kako ipak ne spadam u red žena koje stvari prepuštaju slučaju, odlučno sam rešila da se situacija promeni, tačnije da se ja promenim!

    I odmah sam videla, kao i bezbroj puta pre toga, (al' tvrdoglava žena) da je to sve mnogo lakše reći, nego i sprovesti u delo.

    Znači:
    1. odluka je doneta
    2. vežbanje zakazano
    3. odrađen pregled krvi za potrebe nutricioniste

    I kao po Marfijevom zakonu, odmah prepreka na putu. Kako sebe ne smatram za baksuza, cenim da to što sam se prvog dana kad je trebalo da krenem na trening ukočila, toliko da nisam iz kreveta mogla da ustanem, bilo samo iskušavanje.

    Ali, nisam se dala i umesto u ponedeljak, na prvom treningu sam bila u petak. Pitaju me, a zašto sam izabrala pilates? E, to je još jedna odluka da se izborim sama sa sobom.

    Ko god me malo bolje poznaje, zna da volim dinamične stvari i za mene je ples uvek prvi izbor. Međutim, objasnili su mi da za moje probleme upravo pilates može da da najbolje rezultate. Sem toga, bez daljnjeg, statične vežbe će sigurno biti trening i za moje živce! To je bilo moje razmišljanje.

    S druge strane, čemu vežbanje, ako ne promenim način ishrane? Tako da sam na istom mestu, u studiju Body&Mind, u Bulevaru kralja Aleksandra, rešila obe stvari.

    Da li treba da kažem da sam imala novu prepreku na svom putu promene?! Ne jednu, nego više njih…

    Elem,
    u petak odradila prvi trening – nije bilo lako, ali sam se dobro držala. Tako mi je bar rekla trener Marija, jer sam vežbala sa naprednijom grupom, ne sa početnicima. Ja bih rekla da su oni već mislili da sam ja odustala, pa me taj dan i nisu imali u vidu. Pa, kad sam se već pojavila, hteli su da me malo ohrabre lepim rečima.

    u subotu prva poseta nutricionisti – sve sam lepo zapisala, i sve neohodno odmah i nabavila

    u nedelju ujutru skršila se sa bicikle na Adi!

    u ponedeljak i sredu uspela, sa sve lakim bolom u rebrima, da odvežbam zakazane treninge

    u sredu veče već pala u tešku depresiju, jer mi se činilo da u životu nisam potrošila više vremena na pripremu i pakovanje hrane (jer mi nije bilo dovoljno da u novi život krenem samo ja, nego i moje kćerke). Ne mogu da opišem taj broj isprljanog i opranog posuđa, a nova poseta nutricionisti tek za 10 dana, i nemogućnost da kažem ženi da me spase bede

    u četvrtak novi trening i

    u petak, naravno, odmor. Tačnije odlazak na Kopaonik, na produženi vikend, i kćerke i ja smo iskoristile da se 'odmorimo od nutricionističkih preporuka', (čitaj – jele smo hotelsku hranu), a šetnje i plivanje su zamenili moj trening.

    Za neverne Tome, vratila sam se na trening, a danas me čeka kontrola nutricioniste. Molim Boga da sve prođe potpuno bezbolno!

    A koje su vaše prepreke kada je reč o dovođenju izgleda u red?

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE