Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Deset internet strana koje će vam olakšati život

    Osim što ste uz pomoć njega u kontaktu s prijateljima, zabavljate se i informišete, Internet je i pun korisnih strana koje vam pomoći u raznim situacijama – bilo da putujete, dizajnirate, prevodite…

    TimeZoneCheck

    Spremate se na put u jednu od svetskih metropola i želite da proverite u kojoj se vremenskoj zoni nalazi? Ili vam je iz nekog razloga potreban podatak koliko je trenutno sati u – Tokiju? TimeZoneCheck nudi praktičnu interaktivnu kartu pomoću koje ćete odmah saznati vreme u različitim krajevima sveta.

    EasyUnitConverter

    Ime sve govori. EasyUnitConverter omogućava brzo pretvaranje raznih mernih jedinica koje su raspoređene u dvadesetak kategorija, kao što su daljina, temperatura, gustina, površina itd. Ovde ćete čak pronaći i konverter za veličinu cipela.

    IconFinder

    Ako ste dizajner ili ilustrator, ova stranica će vam sasvim sigurno privući pažnju. Na IconFinderu moguće je pronaći čak oko 340 hiljada ikona, među kojima ima i dosta besplatnih.

    PrintWhatYouLike

    PrintWhatYouLike je online servis koji vam omogućava da prekopirate Internet stranu bez oglasa ili nekih drugih neželjenih elemenata. Samim tim dugoročno štedite papir i boju, a na ispisanom dobijate samo ono što želite.

    OnlineOcr

    Sigurno ste se više puta našli u situaciji kada je trebalo otkucati skenirani dokument. Ovaj servis trebalo bi da vas reši te muke jer iz skeniranih dokumenata ”izvlači” tekst, koji se potom može uređivati. Ono što je najbitnije, OnlineOcr prepoznaje i srpski jezik.

    FreeOnlineConverter (ili Zamzar)

    Želite da pretvorite dokument u DOCX obliku u DOC? Ili možda JPEG u PDF? FreeOnlineConverter (alternativa je Zamzar) nudi brojne mogućnosti prebacivanje dokumenata u različite formate, a koristan je koji god posao da radite.

    WeTransfer

    Ako treba  nekome putem Interneta da pošaljete vrlo veliku datoteku, WeTransfer deluje kao sasvim dobro rešenje. Servis omogućuje besplatan transfer datoteka veličine do 2 gigabajta, odnosno do 10 gigabajta uz mesečnu pretplatu.

    SimilarSites

    SimilarSites je brz i jednostavan niz preporuka Internet stranica. Potrebno je samo upisati URL stranice koja vam je dobro poznata i servis će vam izbaciti one koje se tematski podudaraju, inavesti postotak ”sličnosti”.

    PicMonkey

    Internet vrvi od raznih korisnih servisa za obradu fotografija, a jedan od boljih svakako je PicMonkey, koji nudi standardne opcije za uređivanje fotografija, ali omogućuje i dizajniranje pozivnica, čestitki, vizuala za društvene mreže, oglasa i slično. Ukoliko ste se navikli na PhotoShop ili vam treba nešto najsličnije ovom alatu, onda je Pixlr takođe dobro rešenje a nalazi se Online i besplatno je.

    DownForEveryoneOrJustMe

    Taman ste krenuli da proverite što ima novo na Facebooku, ali na vaše veliko razočaranje ne uspevate da ga otvorite. DownForEveryone će vam u ovakvim situacijama reći da li je neka stranica ”pala” većini korisnika ili je problem ipak samo kod vas.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE