Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Mali: Austrijska Soravia zainteresovana za zgradu BIGZ-a

    Gradonačelnik Beograda Siniša Mali razgovarao je danas s vlasnikom austrijske grupe Soravija, Hannom Soraviom, koji je zainteresovan za obnovu zgrade nekadašnjeg Beogradskog izdavačko-grafičkog zavoda (BIGZ), saopštila je danas gradska uprava.

    Soravia je prekoputa Beogradskog sajma za milion evra izgradila hotel "Radisson Blu Old Mill" koji je uz samu zgradu BIGZ-a, podignutu 1937. godine, po projektu arhitekte Dragiše Brašovana.

    Investicija u obnovu zgrade BIGZ-a od 25.000 kvadratnih metara bi, po oceni gradonačenika, vratila stari sjaj jednom od najvećih ostvarenja industrijske arhitekture u Beogradu, objektu koji je nedovoljno iskorišćen i u lošem je stanju, a to bi doprinelo i razvoju Beograda.

    "Njihova ideja da od zgrade BIGZ-a naprave poslovni prostor, doprinela bi razvoju malih i srednjih preduzeća, preduzetnika, start-ap firmi i kreativne industrije", kazao je Mali.

    Kako je dodao, koncept uređenja zgrade predviđa da ona delom bude i multifunkcionalni umetnički objekat koji će ponuditi nove kulturne sadržaje.

    Hanno Soravia je rekao da zgrada BIGZ-a predstavlja prvi simbol modernizma u Beogradu i da mu je izuzetno drago da postoji mogućnost da se oživi to kulturno dobro.

    "Soravio je ocenio da dosadašnja podrška Grada uliva stranim investitorima sigurnost za dalja ulaganja, i daje jasan signal i otvara vrata svima koji su spremni za nova ulaganja", piše u saopštenju gradske uprave.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE