Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    I Amerikanci voze krševe

    Prosečna starost automobila u Sjedinjenim Američkim Državama je rekordnih 11,5 godina, a u isto vreme rekorde beleži i prodaja novih automobila, pokazalo je istraživanje koje prenosi USA Today.

    Dnevnik konstatuje da je to naizgled paradoksalno, ali i da ima jednostavno objašnjenje – vozači sve češće kupuju nova kola, a u isto vreme ne odriču se starih jer su i dalje pouzdana ili svoje polovnjake predaju tržištu gde dobijaju nove vlasnike, ali svakako ne odlaze na otpad.

    "Vozila, jednostavno, traju duže nego ikada ranije i vlasnici ih koriste duže nego ranije", rekao je Mark Seng iz kuće IHS Automotiv, koja je sprovela istraživanje o stanju američkog voznog parka.

    Prema tim podacima, broj registrovanih "lakih vozila" u SAD je takođe najviši u istoriji i iznosi 257,9 miliona, a Amerikanci godišnje kupe 17 miliona novih automobila.

    Na američkim putevima je oko 14 miliona automobila starih najmanje četvrt veka, što je oko osam miliona više nego 2002. godine, a čak 44 miliona automobila staro je između 16 i 24 godine, što je više za 26 miliona nego 2002. godine.

    Oko 120 miliona automobila u Americi staro je od šest do 14 godina.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE