Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    O aferi Loto iz Hrvatske: Cela priča smišljena da Lutrija Srbije ne plati dug

    Događanja u vezi sa izvlačenjem „sedmice“ pre dve večeri na TV Prva izazvali su i reakcije u regionu.

    Pre svega iz Hrvatske, izazvane izjavom bivšeg predsednika Lutrije Srbije i poslanikom Srpske napredne stranke Vladimira Đukanovića koji je izarazio sumnju da iza celog skandala stoji hrvatska firma Nirvana čije softvere u ovom poslu koristi gotovo ceo region.

    Arsen Dobrota, vlasnik Nirvane, rekao je za Poslovni dnevnik da su „te Đukanovićeve optužbe van pameti, jer naš softver niti ne koriste prilikom televizijskih izvlačenja.“

    „Nirvana je za Državnu lutriju Srbije napravila softver za njihov core business, čije nam korišćenje i održavanje ne plaćaju još od avgusta 2011. Cela ova priča je i smišljena kako bi Lutrija Srbije izbegla plaćanje – cena je 9.500 evra mesečno, tako da je dug sada značajan", rekao je Dobrota i dodao da su oni hteli mirno da reše spor. "Znamo da Državnoj lutriji Srbije, koju su preuzeli amateri, posao ne ide dobro. Njihova uprava molila nas je da se strpimo, ali nakon ovih optužbi idemo na neka druga rešenja", najavljuje Dobrota.

    Upitan što misli o samom  izvlačenju, pretpostavlja da ono nije bilo namešteno. "U bubnju s kuglicama postoji vrlo precizna procedura za izvlačenje. Softver je napravljen tako da se brojke prvo uporede, a tek onda objave i tu je veroatno došlo do greške operatera", kaže Dobrota. 

    Firma Nirvana već 30 godina radi softver za lutriju, pa je tako i  pre rata sarađivao s Lutrijom Srbije. Saradnja je nastavljena 2005., a Nirvana radi softver i za lutrije Hrvatske, BiH, Republike Srpske i Kosova, piše Poslovni dnevnik.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE