Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Usvojena odluka o formiranju Slobodne zone Beograd

    Odbornici Skupštine Beograda usvojili su danas Odluku o osnivanju slobodne zone Beograd koja će na lokacijama u Obrenovcu i Krnjači potencijalnim investitorima ponuditi prostor za izgradnju proizvodnih pogona i skladišta.

    Gradonačelnik Beograda Siniša Mali ocenio je da su odbornici usvojili važnu odluku za budućnost Beograda koji je, prema njegovim rečima, u prethodnom periodu izgubio mnogo investicija i radnih mesta zato što nije mogao da ponudi takav prostor investitorima.

    Mali je dodao da će kroz investicije kineske kompanije Meita u Bariču biti simbolično završen proces obnove Obrenovca nakon prošlogodišnjih poplava.

    "Dobili smo velikog investitora koji radi na više kontinenata a samo od plata zaposlenih u pogonu u Bariču opštinski budžet Obrenovca dobijaće više od 400.000 evra bruto", rekao je Mali u Skupštini grada Beograda.

    Odbornik Demokratske stranke Balša Božović izjavio je da je ta stranka podržala osnivanje slobodne zone Beograd ali da se ne slaže sa odlukom Vlade Srbije, grada Beograda i opštine Obrenovac prema kojoj država ulaže više 50 odsto vrednosti celokupne investicije u pripremu zemljišta za izgradnju.

    Prema njegovim rečima, ta investicija neće omogućiti zapošljavanje 1.400 već 550 ljudi, pri čemu kineska kompanija u svakom trenutku može da raskine ugovor.

    Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković izjavio je da dolazak kineske kompanije Meita predstavlja veliku investiciju ne samo za tu opštinu već i za ceo Beograd.

    "Investicija vredna 60 miliona evra, koja će omogućiti zapošljavanje 1.370 ljudi, staje rame uz rame sa velikim investitorima u Beogradu, poput kompanije Ikea", rekao je Čučković i odbacio tezu odbornika DS-a da se bilo kome nešto poklanja na lokaciji slobodne zone u Bariču.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE