Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Grčka: U naplatu poreza i u najmanju tavernu

    Od hotela sa pet zvezdica do taverni, grčki poreski inspektori će se ovog leta fokusirati na rešavanje problema utaje poreza u popularnim letovalištima.

    Nakon podizanja stope poreza na dodatu vrednost (PDV), vlada premijera Alexisa Tsiprasa obećala je da će se izboriti sa utajom poreza, prenosi Reuters.

    "Počećemo sa skupim destinacijama i luksuznim hotelima, ali ući ćemo i u najmanju tavernu", rekao je zamenik ministra finansija, Trifon Alexijadis, nakon što su provere koje je sproveo tim Ministarstva finansija za finansijske zločine pokazale da skoro jedno od četiri preduzeća u Grčkoj krši poreske propise.

    Zbog budžetskih rezova, timovi koji ispituju finansijske zločine u Grčkoj nemaju dovoljno ljudstva, ali će iz drugih odeljenja biti angažovani inspektori koji će pomoći u istragama, rekao je Alexiadis.

    Prema podacima grčkog Sekretarijata za javne prihode, više od trećine preduzeća koja posluju na grčkim ostrvima izbegava plaćanje poreza.

    Šefovi misije grčkih kreditora sastaju se danas sa grčkim ministrom finansija Euklidom Tsakalatosom u okviru pregovora o novom kreditu Grčkoj.

    Foto: pixabay

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE