Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Mihajlović: Završava se 86 km autoputa

    Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović najavila je da će ove godine u Srbiji biti otvoreno 86 kilometara autoputa i obnovljeno više od 120 kilometara puteva u zemlji.

    Mihajlović je rekla novinarima tokom obilaska radova u Svrljigu da će u plan za sledeću godinu ući i gradnja puta od Svrljiga do Babinog Zuba što je neophodno za razvoj tog dela Srbije i turizma.

    "Ne postoji mali i veliki grad, niti mala i velika ulica, pa nije Beograd Srbija", poručila je Mihajlović napomenuvši da svake nedelje obilazi saobraćajnice u Srbiji na kojima se izvode radovi.

    Mihajlović je rekla da se na Koridoru 10 radi brže nego prethodnih godina i da se trenutno gradi 10 puta više u Srbiji nego 2012. godine.

    Ona je podsetila da će u narednom periodu biti realizovan program obnove 1.100 kilometara puteva širom Srbije zahvaljujući kreditima Svetske banke, Evropske banke za obnovu i razvoj, Evropske investicione banke i iz budžeta Srbije u ukupnoj vrednosti od 400 miliona evra.

    Poništava se rešenje za zlatiborsko zemljište?

    Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, kako saznaje list Danas, poništiće svoje rešenje kojim je oko 2.213 hektara državnog zemljišta na Zlatiboru ustupilo, bez naknade, privatnom preduzeću Poljoprivredni kombinat Zlatibor.

    Odluka o tome je, navodno, doneta u subotu i trebalo bi da bude objavljena narednih dana.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE