Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    8 SAVETA ZA USPEH koje mozete naučiti od dece

    Kada ste u potrazi za uspehom verovatno se fokusirate na knjige, mentore, predavanja i tako dalje. Ali da li ste ikada pomislili da pojedini odgovori trče oko vas? Deca su naše najveće blago stoga pogledajte šta možete da naučite od njih, prenosi Addicted2success.

    Ne gledajte na svet očima punim cinizma

    Ovo je veoma teško jer znate i sami koliko vam je puta neko skrenuo pažnju da neka osoba neće uspeti jer je idealista. Pitanje je koliko često i sami pravite takve izjave. Deca imaju tendenciju da gledaju stvari kakve zaista jesu i da prepoznaju njihovu pravu vrednost. Oni ne dozvoljavaju da negativnost utiče na njih. Zamislite koliko bi bilo divno da možemo da unesemo toliko pozitivnosti u svakodnevicu i pomognemo sebi i drugima.

    Budite spremni da delite

    Idite u bilo koju predškolsku ustanovu ili u osnovnu školu i videćete koliko je dece spremno da sa radošću podeli i kaže svoje dragocene predmete i ideje sa drugima. Kada deca imaju određeno iskustvo veoma su entuziastični da ga prenose. Treba da prihvatite taj polet i otvorenost. Odrasle nesigurnost često zaustavlja na putu do onoga što žele. Počnite da hrabro koračate ka uspehu počevši od toga da otvoreno i hrabro iznosite svoje zamisli.

    Budite iskreni po pitanju svojih emocija i saosećajte sa drugima i njihovim emocijama

    Divna stvar kod dece jeste što, kada jednom nauče da indentifikuju emocije, su veoma iskreni sa iznošenjem istih i u brizi za tuđe osećaje. Ne potiskuju ih, ne lažu, ne kriju se i ne prikazuju se u lažnom svetlu. Takođe, ne osuđuju sebe i druge zbog emocija koje imaju. Odrasli toliko kriju svoje stvarne osećaje i sude drugima za njihovu iskrenost, da više niko ne pokazuje i ne zna šta ko zaista oseća.

    Ne ograničavajte svoje snove

    Deca nikada neće reći da su im ideje glupe i neće se ograničavati statistikama i verovatnoćama. Naprotiv, spremni su da hrabro koračaju ka svojim snovima. Bilo bi lepo da odrasli mogu da sanjaju velike snove bez unutrašnjeg glasa koji se trudi da ih limitira.

    Imajte nezaustavljivu radoznalost

    Ta mala stvorenja ponekad znaju da vas izlude u potpunosti svojom radoznalošću. Ako ne rastavljaju predmete kako bi videli kako rade, onda ih mešaju sa drugim da vide šta će se dogoditi. Oni neprestano postavljaju pitanja i ponekad vam se čini da je cela njihova egzistencija u shvatanju sveta, njegovoh principa i kako sve funkcioniše. Odrasli se retko interesuju za nove stvari. Zato stagniramo. Radoznalost nam može doneti nezamislive rezultate.

    Budite spontani i zabavite se

    Oni su baš takvi i zato se u svakoj situaciji lepo provode i srećni su. Pogledajte samo kako se oni igraju u parku, izmišljaju nove igre, prilaze drugoj deci, razmenjuju uloge i glume omiljene likove. Od okruženja u parku koje imaju sami stvaraju zamak, avion ili svemirski brod. Odlično bi bilo da i odrasli mogu da predimenzioniraju svet i zabavljaju se razvijajući kreativnost i stvarno vremenom gradeći zamak iz snova.

    Prave i stvaraju stvari

    Ostavite dete sa velikom kutijom ili ćebetom. Ono će stvoriti kuću, raketu, šator. Dajte ima šareni papir, bojice i lepak oni će napraviti i obrazložiti ceo projekat. Ljudi se rađaju sa prirodnom potrebom da stvaraju. Nažalost vremenom se to gubi. Oni koji se i dalje drže toga imaju tendenciju da stvaraju šta god požele, korporacijske imperije, kuće iz snova ili velike karijere.

    Jedite, vežbajte i spavajte

    Zdravlje i dobar život su ključ toga da postanete i ostanete uspešni. Nažalost, kao odrasli to zaboravljamo, jedemo stvari koje su loše po nas, ne spavamo i previše vremena provodimo ispred ekrana. Mala deca su konstantno aktivna. Jedu male i česte obroke i nikada ne preskaču doručak. Na kraju dana zaspu dubokim snom i povrate potrebnu energiju. Bili bismo uspešniji da pratimo ovakav stil života.

    Izvor: BIZLife

    Piše: D.G.

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE