Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Na ovom delu obale Jadrana primaju dinare

    Sutomore je verovatno jedino mesto u Crnoj Gori odakle srpski dinar nikada nije istisnut, bar iz neformalnog platnog prometa, piše portal CDM.

    Dinar u Sutomoru i dalje važi bez obzira na to što je još pre raspada zajedničke države Srbija i Crna Gora, u novonastalu susednu zemlju uveden evro kao sredstvo plaćanja.

    Vršilac dužnosti predsednika Mesne zajednice Spič Sutomore, Ratimir Vujošević, tvrdi da Sutomore u turističkoj ponudi po mnogo čemu prednjaci, iako postoje i nedostaci.

    "Mora im se priznati da su kreativni i da dobro promišljaju, što dokazuje i činjenica da su istrajni sa održavanjem dinara, a to predstavlja zadovoljstvo ne samo gostima iz Srbije, već i svima nama koji smo iole nostalgični", kaže Vujošević.

    "Kao i duž cele crnogorske obale, većina gostiju Sutomora su građani Srbije, pa već 13 godina nastojimo da izađemo u susret onima koji žele da trguju srpskom valutom, ili da im pomognemo da dinare zamene za evre."

    Verujem da činimo dobro delo, a oni koji trguju za dinare na to gledaju sa simpatijama, kaže jedan od prodavaca sutomorskog "zelenjaka", Milutin Ćeranić.

    Osim na zelenoj pijaci, za dinare se može trgovati i na pojedinim tezgama duž glavne gradske ulice koja vodi prema sutomorskom obalnom šetalištu, prenosi portal CDM, ali ne navodi po kom kursu se dinar obračunava.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE