Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Sloga: Članove partije otkazi ne plaše

    Udruženi sindikati Srbije Sloga ocenio je da će na listama za otpuštanje u javnom sektoru najviše biti onih sa dugogodišnjim radnim stažom i pred penzijom, a najmanje članova partija zaposlenih na državnim jaslama.

    Na listama za otpuštanje u javnom sektoru u Srbiji najmanje će biti članova partija koji su poslednjih godina zaposleni u lokalnim samoupravama, državnim agencijama i ministarstvima, navodi se u saopštenju Sloge.

    "Na ovu sumnju ukazuje i to što je Zakon o načinu određivanja maksimalnog broja zaposlenih u javnom sektoru donet na brzinu, u jeku godišnjih odmora, potpuno netransparentno i bez saglasnosti sindikata kao obaveznih socijalnih partnera, ali i bez ozbiljne rasprave", navodi se u saopštenju.

    Taj sindikat smatra da su za sprovođenje bilo kakvih ozbiljnijih reformskih mera, među kojima je i racionalizacija broja zaposlenih u javnom sektoru, potrebne godine ozbiljnog rada, ponekad i decenije, a ne meseci, kako to najavljuju predstavnici vlasti.

    "Opravdana je bojazan da će se i posle otpuštanja nastaviti upošljavanje kadrova po preporuci partijskih knjižica, dok će oni sa 50 godina života i više ostati bez posla, ali i šanse da ga ponovo nađu", upozorila je Sloga.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE