Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    I Slovenci hoće srpski Telekom

    Telekom Slovenija predao je neobavezujuću ponudu za preuzimanje kompanije Telekoma Srbija, prenosi regionalni portal SEEbiz, pozivajući se na slovenačku agenciju STA.

    Među ponuđačima, kako se navodi, nalaze se i Advent International, Apollo, Colbeck Capital/Ron Burkle, kao i Deutsche Telekom, France Telecom i America Movil.

    Portal podseća da država Srbija ima 58,11 odsto udela u Telekomu Srbija, 20 odsto deonica jer u vlasništvu kompanije, a 21,89 odsto poseduju fizička lica.

    Što se tiče privatizacije grupe Telekom Slovenija, Slovenački državni holding ove nedelje je raspravljao o toj temi, ali bez konkretnog zaključka, očekujući da jedini ponuđač, britanski Cinven, poboljša svoju ponudu.

    Ljajić: Telekom ne damo po svaku cenu

    Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da Vlada Srbije zna ispod koje vrednosti neće prodavati Telekom i da veruje da tu cenu može dobiti, ali nije mogao da kaže kolika je ona.

    Ljajić je rekao da ne može da kaže o kojoj ceni je reč, jer je preporuka privatizacionog savetnika da se ne govori ni o zainteresovanim kupcima ni o proceni vrednosti Telekoma, koja je napravljena.

    "Telekom nećemo prodavati po svaku cenu i ukoliko ne dobijemo ponudu koju očekujemo, a kolika je ona još ne možemo da govorimo", kazao je Ljajić.

    Dodao je da se ne može govoriti o zainteresovanima za Telekom i o ceni jer to može da utiče na proces prodaje te kompanije koja je, prema njegovim rečima, jedna od najaznačajnijih resursa u zemlji.

    Ljajić je ponovio da su među zainteresovanima za Telekom investicioni fondovi i različite kompanije i da će se tek kada se završi proces analize, za 14 dana, moći reći koje ponude su ušle u najuži izbor i imaju pravo uvida u dokumentaciju, a od kojih se onda očekuju konkretne finansijske ponude.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE