Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Devojčica koja ima veći IQ od Alberta Einsteina i Stephen Hawkinga

    Dvanaestogodišnja devojčica Nicole Bar iz Engleske nedavno je na Mensa testu inteligencije pokazala da je njen IQ 162, što je za dva poena više nego Albert Einstein i Stephen Hawking. Da biste bili u rangu ’genije’ potreban vam je zbir preko 140.

    Njen otac ju je odveo jer je pretpostavljao da će je primiti u Mensu. Navodi da veoma lako rešava zadatke i zagonetke ali da nije želeo da vrši pritisak na nju tako da je od celog odlaska napravio zabavu. On je verovao da će imati visok rezultat ali se iznenadio kada je saznao da je to najviši moguć zbir.

    Da bi se utvrdilo da nije u pitanju neka greška, prestižna društva su potvrdila IQ male Nicole. Portparol Mense je rekao da samo deca mogu imati IQ viši od 161 što je najviši broj bodova za odrasle. Test je prilagođen za decu, a iako je rezultat preko 162 veoma redak, nije nepoznat.

    Nicole voli da se bavi glumom ali se nada da će studirati medicinu, najveromatnije pedijatriju. Njeni roditelji kažu da je veoma vredna, da ostaje u školi posle nastave da uradi domaći i da ne propušta da u nju ide svakoga dana. Njena majka kaže da je njena ćerka od malena uočavala greške u časopisima ali da je ona normalna devojčica koja voli da se igra i da dobije dodatni domaći zadatak. 

    Foto: pixabay

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE