Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Šta poželiš, to iznajmi

    Iznajmljivanje je poprimilo sasvim novu dimenziju, pa se danas može rentirati bukvalno sve, od garaža, preko bele tehnike, odeće, aparata za espreso, pa sve do detektora za metal, bubica, pa čak i muževa i sekretarica.

    iz filma "Rent-a-kid"

    Pamtite li film "Rent-a-Kid" sa čuvenim komičarem Leslie Nielsenom u ulozi upravnika sirotišta, kome u jednom momentu padne na pamet da iznajmi decu potencijalnim roditeljima, kako bi bili stekli uvid šta roditeljstvo nosi sa sobom? Danas je posao sa iznajmljivanjem toliko "avanzovao" da bi pomenuta komedija mogla biti preuveličana uvertira u "rent-a" biznis.

    Skoro hiljadu firmi u našoj zemlji bavi se davanjem u zakup svega i svačega, a iznajmljivanjem i lizingom predmeta za ličnu i upotrebu u domaćinstvu zvanično se bavi oko 200 firmi i pojedinaca. A sa čim god da su pokušali, za sve su našli mušterije, bili to krovni nosači za automobile, invalidska kolica, ili luksuzni modni detalji.

    U poslednje vreme hit je iznajmljivanje bele tehnike koje je jeftino rešenje za studente i podstanare. Na tržištu nekretnina mogu da se nađu brojni stanovi bez nekih osnovnih kućnih aparata, kao što su veš-mašina, šporet, ili frižider, dok ogroman procenat stanova nema zamrzivač, a skoro nijedan nema mašinu za sudove.

    Rešenje za one koji ne mogu da žive bez nekog od ovih aparata je iznajmljivanje istih za 30 do 50 evra po godini. Tako je jedna pravnica, koja živi kao podstanar u stanu bez centralnog grejanja, iznajmila TA  peć, koju je za period od oktobra do marta platila 50 evra. 

    Ako sebi ne možete da priuštite firmiranu tašnu, haljinu, ili cipele, i njih možete da iznajmite na nekoliko dana. Iznajmljivanje luksuznih torbi na 24 sata košta od 2.000 do 3.000 dinara, naočare za sunce koje koštaju stotine evra mogu da se iznajme i za 1.000 dinara, a rentiranje dizajnerskih haljina košta od 30 do 300 evra.

    Ukoliko vam za neko slavlje zatreba laser, možete ga iznajmiti za 50 evra. Ako vam se peva, zakup karaoke mašine sa 4.000 pesama košta 100 evra. Za muškarce su tu smokinzi, skupa kola, brodovi, avioni i helikopteri, konzole za igrice, a na jednom portalu nedavno se našao i oglas "Iznajmljujem iPhone 6 splavarušama".

    Foto: printscreen

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE