Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Slovenci spremaju ponudu za Telekom Srbije

    Telekom Slovenije pozvan je da učestvuje u drugom krugu privatizacije Telekoma Srbije, a velika je verovatnost da će predati i obavezujuću ponudu, izjavio je direktor slovenačkog nacionalnog teleoperatera Rudolf Skobe.

    "Pozvani smo u drugi krug privatizacije Telekoma Srbije kao jedan od potencijalnih kupaca i bilo bi šteta ispustiti tu priliku", kazao je Skobe, dodajući da je potrebno biti aktivan u tom postupku, o čemu će se uprava dogovoriti s državom kao većinskim vlasnikom.

    "Verovatno bi u to ušli s nekim privatnim partnerom i pokušali da izvedemo regionalnu konsolidaciju, ovo je jedna od zadnjih prilika za takve akcije", rekao je Skobe.

    Dodao je da će verovatno u roku dve nedelje preuzeti dokumentaciju po tenderu za vlasnika Telekoma Srbije i da će predati i obavezujuću ponudu, ali samo ako ih u tome podrži i država kao većinski vlasnik.

    Slovenački mediji kao mogućeg partnera Telekoma Slovenije u kupovini Telekoma Srbija spominju austrijski Telekom, ako bi se odlučio da dokapitalizujei slovenačkog teleoperatera.

    Telekom Slovenije i sam se nalazi na listi 15 državnih firmi predviđenih za privatizaciju, ali je novi pokušaj prodaje strateškom partneru propao početkom ovog meseca, kada je od kupovine odustao britanski fond Cinven.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE