Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kako dobiti posao u Google? Jednostavno – ‘guglanjem’

    Doći u priliku da dobijete posao nekada je izgleda samo potrebno da u pretraživač upišete pravi pojam. Max Rosett zaposlio se u Google-u, a pre tri meseca bio je na prekretnici i tek učio o programiranju, kada je jednog dana naišao na vrlo zanimljivu situaciju.

    Radeći na jednom probnom programerskom projektu potražio je pomoć na internetu. U Google pretragu je upisao “python lambda function list comprehension" i dobio uobičajene rezultate.

    Međutim, tada se desilo nešto neočekivano – rezultati pretrage su se razdvojili i otkrili mu vezu na sasvim novo područje. Google je, naime, prema njegovom upisu zaključio da "govore istim jezikom", te ga preusmerio na svoju stranu za regrutovanje inženjera, Foobar.

    Tamo je pak sam morao, u interfejsu sličnom onome na UNIKS-u, da istraži šta se od njega traži, kao i da reši niz programerskih zadataka. Nakon što je uspešno odgovorio na sve izazove, usledio je poziv iz Google ljudskih resursa, i Rosett se našao u Mountain Viewu na intervjuu za posao.

    Ceo ovaj misteriozni proces novi programer Google-a opisao je u svom blogu, a iz kompanije su potvrdili da na ovaj način zapošljavaju i dalje. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE