Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Pale kirije i do 20 odsto, tvrde agencije

    Zakup stanova povoljniji i do 20 odsto u odnosu na prošlu godinu i velika ponuda stanova za srednjoškolce i studente u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu.

    Ovo je trenutna slika tržišta iznajmljivanja kvadrata, a najtraženije su nameštene garsonjere i manji stanovi, čija se zakupnina kreće od 100 do 250 evra mesečno, pišu Novosti.

    Ponuda je bolja u Beogradu nego prethodnih godina, kaže za Novosti Kaća Lazarević, vlasnica istoimene agencije za nekretnine. Ranije su roditelji iznajmljivali stanove za svoju decu već krajem juna, sada to rade u avgustu i ne žele da plaćaju kiriju pre nego što počne školska godina.

    Zakupnina je niža, ali sve je stvar dogovora, vlasnici nekretnina žele da izdaju kvadrate i ispod cene samo da ne bi plaćali velike troškove. Koliko su cene zakupa povoljne najbolje govori primer Resavske ulice, kod Kliničkog centra, gde stan od 70 kvadrata sa garažom može da se zakupi za 250 evra.

    Cene kirija u Nišu su stabilne s tim da su se tokom ovog leta mnogi odlučili da promene stan i to ne zbog visine kirije nego zbog daljinskog grejanja. Tako su garsonjere od 70 do 100 evra, jednoiposobni stanovi od 120 do 150 evra ne računajući luksuzno opremljene stanove u centru gde kirija može da bude od 200 do 250 evra.

    Stanova za izdavanje ima dosta i u Novom Sadu. Najtraženiji su garsonjere i jednosobni stanovi koji mogu, u zavisnosti od lokacije i stanja nameštaja, da se iznajme po ceni od 100 do 170 evra. Za jednoiposobne je potrebno izdvojiti od 170 do 250 evra, dok se veći stanovi kreću od 250 evra pa na više, u zavisnosti od nivoa opreme i lokacije, objašnjava direktor Haus nekretnina Sanja Vučković, dodajući da su u odnosu na prošlu godinu cene zakupa pale za oko 10 odsto.

    U kragujevačkim agencijama za nekretnine kažu da se garsonjere i jednosobni stanovi izdaju po ceni od 120 do 180 evra, u zavisnosti od lokacije i opremljenosti, dok se veći i opremljeni stanovi iznajmljuju za 250, pa čak i 300 evra. U odnosu na septembar prošle godine, tvrde, cene su niže za skoro 20 odsto, ali procenjuju da će već u oktobru, kad pristignu studenti, zakup biti skuplji bar za deset odsto.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE