Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Uber zaposlio poznate hakere

    Dvojica hakera koji su "upali" u kompjuter Chryslerovog Jeep Cherokeeja, od sada će raditi u kompaniji Uber, gde će biti zaduženi za bezbednosne tehnologije.

    Dosadašnjem radniku Twittera Charlieju Milleru i stručnjaku za bezbednost u kompaniji IOActive Chrisu Valaseku pre mesec dana je uspeo hakerski upad u Chryslerov Jeep Cherokee, kada su preuzeli kontrolu nad njim, i to sve dok se vozilo kretalo.

    Osim što im je ovaj potez doneo svetsku "slavu" i osvestio proizvođače automobila o ranjivosti njihovih sistema, dvojici stručnjaka je hakerski upad u automobil osigurao i nove poslove.

    Kako javlja Reuters, Miller i Valasek su dobili su posao u Uberu i dali otkaze na svoje dosadašnje pozicije. U Uberu će raditi u istraživačkom centru za napredne tehnologije u Pitsburgu, a biće zaduženi za bezbednosne tehnologije.

    Uber inače u ovoj laboratoriji okuplja mnoštvo vrhunskih stručnjaka za tehnologiju autonomnih automobila, a Miller i Valasek bi trebalo da doprinesu tome da takvi automobili budu otporni na hakerske napade.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE