Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    `Nijedan evro u EPS nije otišao nedomaćinski`

    Generalni direktor Elektroprivrede Srbije Aleksandar Obradović tvrdi da je Međunarodni monetarni fond prepoznao EPS kao kompaniju koja je najdalje otišla u reformama.

    Jedan od ključnih delova sporazuma sa MMF jeste da se država što više povuče iz privrede i da se promeni način rada javnih preduzeća posebno Železnica, Srbijagasa i EPS, zatim Preduzeća za puteve i Kordora.

    Gostujući u Dnevniku RTS, Obradović je rekao da se govorilo da će se na primeru EPS pokazati da li Vlada ozbiljno ide u reforme.

    Prema njegovim rečima, u EPS ne posluje više 14 subjekata, već tri, podignut je nivo naplate, ukinuto je 30 direktorskih mesta i MMF je prepoznao da je EPS otišao najdalje u reformama.

    Upitan da prokomentariše svoju izjavu o uštedama od 100.000 evra dnevno, Obradović je rekao da EPS ima i veće planove. "EPS nije budžetska kompanija, ali dobijamo podršku od Vlade", kaže Obradović i dodaje da je ta podrška u reformama i u naplati.

    Obradović je negirao da EPS skupo plaća konsultante i dodao da je i to u vezi sa reformama koje se sprovode. "EPS je bio mesto gde se govorilo o krađama, sada kada se pokažu direktori vi ih ne biste prepoznali. Nijedan evro nije otišao nedomaćinski", naveo je Obradović.

    Kada je reč o osnivanju "ćerke firme" na Kosovu i Metohiji, što je dogovoreno u Briselu, Obradović kaže da je to jedna pobeda za EPS. "Mi smo pokrenuli aktivnosti. Lopta je na albanskoj strani. Nadem se da će sprovesti dogovoreno", kaže Obradović.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE