Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Zastoj zbog godišnjeg odmora jednog radnika

    Ćerka firma Telekoma Srbija koja će, prema briselskom sporazumu, poslovati na Kosovu, još nije registrovana jer je radnik u kosovskoj agenciji koji se time bavi, na godišnjem odmoru.

    Ćerka firma Telekoma trebalo je da bude registrovana u ponedeljak, kaže ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, napominjući da je do zastoja došlo u kosovskoj agenciji za privredne registre.

    "Rekli su nam da je radnik koji se time bavi na godišnjem odmoru i da sačekamo dva-tri dana. Pa hajde da sačekamo", rekao je Ljajić za RTS, ne želeći da komentariše da li je reč o opstrukciji.

    Telekom Srbija, odnosno ćerka firma koja će biti registrovana, dobiće punu licencu za fiksnu i privremenu licencu za mobilnu telefoniju. Naime, prema međunarodnim propisima, da bi se dobila stalna licenca, neophodno je učešće na tenderu.

    Dobijanje privremene licence, napominje Lajić, značajno je i u procesu privatizacije Telekoma.

    "Ukoliko Telekom bude prodat, kompanija koja ga kupi moći će da učestvuje na tenderu za stalnu licencu 2017. godine. Ukoliko ne bude prodat, privremena licenca se automatski produžava", objasnio je Ljajić i napomenuo da će to doprineti povećanju cene srpske kompanije.

    Za privatizaciju Telekoma Srbija zainteresovano je osam kompanija i investicionih fondova, ali u novembru će se znati koje su zaista i spremne da učestvuju u procesu privatizacije.

    Ljajić objašnjava da je u toku proces otkupa dokumentacije, što traje sedam dana, a početkom novembra biće otvorene obavezujuće ponude.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE