Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Novi pokušaj prodaje: Tanjug u pola cene

    Agencija za privatizaciju ponovo je oglasila prodaju kapitala Novinske agencije Tanjug po početnoj ceni od 380.467 evra, što je 50 odsto procenjene vrednosti kapitala te medijske kuće u vlasništvu države.

    Rok za dostavljanje ponuda za učešće u javnom nadmetanju za kupovinu kapitala Tanjuga je 5. oktobar, a ponude će biti otvorene 7. oktobra. Prethodni poziv za prodaju kapitala Tanjuga bio je neuspešan jer nije stigla ni jedna ponuda.

    Prvi javni poziv za prikupljanje ponuda za privatizaciju Tanjuga objavljen je krajem juna, a rokovi za dostavljanje ponuda su nekoliko puta produžavani.

    Republika Srbija prodaje 100 odsto udela u vlasništvu u Tanjugu čija je vrednost kapitala procenjena na 760.936 evra. Pravo na učešće u tom postupku imaju domaća i strana fizička i pravna lica, kao i konzorcijumi.

    Izmenama Zakona o javnom informisanju i medijima, rok za privatizaciju medija u kojima Republika i lokalne samouprave imaju vlasništvo, produžen je do 31. oktobra, a prvobitno je bio 1. jul. Ukoliko mediji do tada ne budu prodati, njihove akcije će biti besplatno podeljene sadašnjim i bivšim zaposlenima.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE