Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Yura u Leskovcu gradi svoju najveću fabriku?

    Južnokorejska Yura izgradiće još jednu fabriku u Leskovcu i zaposliti 3.000 radnika, a to bi bio najveći pogon te kompanije u svetu, kaže gradonačelnik Goran Cvetanović.

    Cvetanović je na konferenciji za novinare rekao da je o tom planu razgovarao sa predstavnicima uprave Yure. "Izrazili su želju da grade još jednu fabriku u Leskovcu i ona bi bila najveća Yurina fabrika na svetu", kazao je Cvetanović.

    Yura je 2010. godine u Leskovcu otvorila fabriku elektro-kablova u kojoj sada radi 1.692 radnika, s prosečnom bruto zaradom od 362 evra. U toku je prijem još 276 radnika.

    Buduća fabrika te kompanije biće izgrađena na jednoj od dve lokacije u Leskovcu gde su bile nekadašnje društvene fabrike koje više ne rade. Te fabrike biće ponuđene 18. septembra na licitaciji, na kojoj će grad Leskovac učestvovati i pokušati da ih otkupi za potrebe novih investitora.

    On je kazao da izgradnja zavisi od kupovine tih lokacija, ali i od pomoći Vlade Srbije u vidu subvencija za otvaranje novih radnih mesta. "Njihov je plan da fabriku izgrade u martu naredne godine, i da već u aprilu zaposle 700 radnika, do 1.300 radnika u 2016. i do 3.000 radnika do 2019. godine", rekao je Cvetanović.

    "Oni su dve godine radili analize i zaključili da su naši radnici najvredniji, najmarljiviji i postižu najbolje efekte, pa je zbog toga bord direktora odlučio da u Leskovcu gradi još jednu fabriku", rekao je gradonačelnik.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE