Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ministarka i ministar otvorili celih 1,7 km puta

    Potpredsednica Vlade Srbije i ministarska građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović otvorila je Bruski put, dug 1,7 kilometara, čime je Kruševac dobio još jedan moderan prilaz gradu.

    Mihajlovićeva je najavila da će Javno preduzeće Putevi Srbije u ovoj godini uložiti u izgradnju puteva više od šest miliona evra u lokalnim samoupravama, saopšteno je iz Ministarstva.

    "Ovo je lep i moderan put, kakav Kruševac zaslužuje", rekla je Mihajlovićeva, ističući da je Bruski put značajan i za turizam, jer je ujedno i putni pravac ka Kopaoniku.

    Na pitanje novinara o izgradnji autoputa od Pojata do Preljine, Mihajlović je rekla da se razmatra ko će biti partner u izgradnji te saobraćajnice i model finansiranja, dodajući da će o realizaciji ovog projekta biti više informacija narednih meseci.

    Svečanom otvaranju Bruskog puta prisustvovao je i ministar odbrane Bratislav Gašić, koji je rekao da je investicija počela dok je bio gradonačelnik Kruševca i zahvalio Ministarstvu građevinarstva koje je izdvojilo značajna sredstva za Kruševac u prethodnih godinu dana.

    Izvođač radova je preduzeće MBA Ratko Mitrović, investitor JP "Putevi Srbije", a vrednost investicije je oko 200 miliona dinara.

    Bruski put je počeo da se gradi 7. aprila i proširen je tako da sada ima dve kolovozne trake od po 6,5 metara, sa trotoarima i biciklističkom stazom. Postavljena je rasveta, a saobraćajnica je bulevarskog tipa. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE