Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Olja Bećković – godinu dana posle ukidanja Utiska nedelje

    Prošlo je godinu dana od ukidanja emisije „Utisak nedelje“ na TV B92,  a povodom ovog „jubileja“ autor emisije Olja Bećković rekla je u intervju za portal MojNoviSad.rs da je „iz ovog ugla užasno ponosna na to kako je bila pametna i kako joj je sve bilo jasno“.

    „U celoj toj konfuziji, na toj povišenoj temperaturi, moglo je da se desi da nešto nisam dobro prepoznala. Ali ponosna sam što sam SVE dobro prepoznala i što je sve baš onako kako sam mislila da jeste. Dakle, i danas mislim ono što sam mislila i tada, a to je da sam ja sklonjena za primer i da je to upalilo,“ kaže Bećković i dodaje da su nedavno ugašen Radio B92 i prodat Studio B i da se niko nije potresao.

    „Dakle, potpuno su uspeli da ubace tu manipulaciju tipa „stiglo tržište i veliki vlasnici, pa, zaboga, donose neke čudne odluke, sa kojima naš politički vrh nema nikakve veze“. I sad kad pogledate kakve nam se stvari dešavaju, kad gledate ovu „pobedu od 5:0“ i sve ovo dalje što nam stiže, vama je potpuno jasno da, ako su u nečemu ozbiljni, onda su ozbiljni u toj strategiji. Dakle, strašno je bilo važno da se uguši svako mesto na kome postoji drugačije, kritičko mišljenje, da bi sad sve ovo moglo da se radi u miru, tišini i veselju,“ kaže Bećković.

    O kritičkom mišljenju i šta je uzrok što ga nema, Bećković kaže: „To su vam te psihološke igre iz osnovne škole. Imate jednog siledžiju koji maltretira sve oko sebe, a mi onda kažemo: „Znaš, to je zato što je on zapravo užasno nesiguran u sebe.“ Ovaj agresivac je zapravo strašno nesiguran, i onda nas on zato sve bije, maltretira, pljuje i gađa. A šta ja imam od toga što je on u suštini nesiguran? Dakle, pričamo o tome. Ako ste vi toliko jaki, što ste onda toliko zapeli da ne date nikome da zine?“

    Ona smatra da smo se generalno pomerili unazad i da ne može da se poredi sa Miloševićevim vremenom. „Ovo je daleko gore. U Miloševićevo vreme je postojao „Utisak nedelje“, u Miloševićevo vreme je postojao Studio B, kao nezavisna televizija, u Miloševićevo vreme je postojao Radio B92. Ništa od toga danas ne postoji,“ kaže Olja Bećković i dodaje da ne vidi svetlo na kraju tunela.

    „Vidim samo gomilu depresivnih zombija. Nekad smo u novinama čitali koliko se troši bensendina i sličnih stvari. Odavno nisam čula te podatke, a mislim da su prevazišli svaku meru. Mislim da ćemo tako, kao premlaćeni zombiji, da idemo slepo, da sležemo ramenima i da govorimo: „Šta ja tu mogu?“ Potpuno anemični, pošto su nam svu krv popili,“ kaže Olja Bećković u intervju za novosadski portal.

    Foto: N1 screenshot

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE