Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Akcijom do bolje plate, posla, statusa…

    Iako se mnogima drastično povećanje primanja čini kao nemoguća misija, postoji nekoliko praktičnih rešenja kojima je to moguće ostvariti, a sva ona se svode na to da je potrebno biti aktivniji, na svakom mogućem polju.

    Ono što je najvažnije, kao i uvek, je krenuti u akciju, a Business Insider je objavio šta bi trebalo promeniti kako bi došli do većih primanja.

    Otkrijte u čemu ste dobri i izvucite najviše iz toga
    Svatko u sebi nosi (skriveni) talent, ali ako ne dođe do izražaja, praktički kao da ga nemate. Stoga je vrlo važno otkriti koja je to veština koja vas izdvaja od drugih, i nakon toga igrati što više upravo na tu kartu.

    Preuzimanje inicijative
    Treba izaći izvan okvira posla koji radite – preuzmite druge projekte i pokažite se u najboljem svetlu. Na taj način pokazaćete okolini, a i sebi, da imate ambiciju da pomognete firmi ma bilo koji način.

    Razgovori za posao
    Čak i ako ste zaposleni, preporučuje se da jednom godišnje imate razgovore za posao. Tako ćete biti upoznati sa tržištem rada, primanjima, ali i novim radnim mestima unutar ili izvan firme u kojoj radite.

    Proširite znanje
    U svakoj profesiji, uvek se može naučiti nešto novo. Ali, vi možete upisati i kurseve na druge "teme" koje vas zanimaju, ili pak ojačati trenutno znanje sa novim sadržajima. Tako ćete postati još veći profesionalac.

    Pomognite drugima da zarađuju
    Ljudi su u biznisu kako bi zaradili novac, a kompanije egzistiraju kako bi profitirale. To je taj "začarani krug" u kojem jedni drugima pomažu kako bi što više zaradili. Važno je da i vi budete deo tog lanca.

    Pokrenite sopstveni posao
    Postoji li područje u kojem ste talentovani, vreme je da pokrenete svoj posao. Uz stalan posao, pokretanje sopstvenog biznisa može biti vrlo unosan "hobi".

    Menjajte poslove
    Bitno je da tražite okruženje u kojem možete napredovati. Ponekad možda zbog boljeg posla valja promeniti i mesto stanovanja, ali ako se dugoročno isplati, zašto ne probati?

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE