Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vučić: Tražio sam od Lagarde da MMF pojača pritisak na nas

    Premijer Aleksandar Vučić u razgovoru s direktorkom Međunarodnog monetarnog fonda Christine Lagarde u Vašingtonu rekao je da Srbija mora da nastavi sa reformama jednakom snagom i energijom kao i do sada, jer posao još nije gotov, saopštila je Vlada.

    U saopštenju se navodi da je direktorka MMF-a istakla da su rezultati bolji od očekivanog, ali da je neophodno zadržati unutrašnji pritisak kako bi rezultati bili još bolji i kako bi oporavak srpske ekonomije bio potpun.

    "Ono, iznendićete se, što sam ja tražio od njih jeste da vrše dodatni, još veći pritisak na nas kako bi nam rezultati dogodine bili još bolji. Nisam tražio popuštanje", rekao je Vučić posle sastanka

    Vučić je rekao da je Lagard ocenila da je Srbija napravila bolje rezultate od očekivanih i u odnosu na program koji je napravila, ali da treba da nastaviti jednako revnosno da sprovodi reforme.

    "Direktorka Lagarde pohvalila je naš rast i pozdravila ekonomski kurs srpske Vlade. MMF poštuje našu odgovornost", rekao je Vučić.

    Premijer je rekao da je s Lagarde razgovarao i o povećanju plata i penzija, kao i da je zajednički zaključak da Srbija nesumnjivo ide na‎pred, što će dogovor s MMF-om i pokazati. Vučić je naglasio da očekuje još bolje rezultate u 2016. i 2017. godini.

    Vučić je rekla da je Lagarde rekla da Srbija mora da nastavi reforme jednakom snagom posvećčenošću, kao i da bude spremna da nastavi "unutršnji pritisak na sebe".

    "Da radimo još više i da znamo da još nismo završili posao dok, rekao bih, ne prođe još godinu dana od punog i potpunog ispunjavanja programa s ovako dobrim rezultatima", rekao je Vučić.

    Foto: Beta/AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE