Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Milanović traži od Vučića da `malo šara` sa izbeglicama

    I dok Srbija čeka da li će i kako će do 14 časova reagovati EU povodom situacije sa graničnim prelazima, iz Hrvatske stižu poruke koje sigurno ne donose smirivanje situacije.

    Prvo je premijer Srbije Aleksandar Vučić danas rekao da će Srbija odgovoriti na hrvatsko zatvaranje granica za srpske kamione ukoliko EU do 14.00 ne reaguje.

    "Čekamo da EU reaguje do 14 sati, a onda će Srbija reagovati mirno, ne kršeći propise, ali će ukazati da Hrvatska ne može da se iživljava, ponižava Srbiju i uništava privredu Srbije bez posledica", istakao je Vučić.

    Vučić je ocenio da je potez Hrvatske "skandal neverovatnih razmera".

    Ali onda se javio i hrvatski premijer.

    Komentarišući eventualnu štetu koja je nastala i koja će tek nastati zbog zatvaranja graničnog prelaza za terentni saobraćaj, Milanović je kazao:

    'Šteta zbog zatvaranja Bajakova je veća za srpsku privredu nego za hrvatsku. Nije to dobro, ali nismo mi budale, vidite što rade', kazao je premijer nakon sednice Skupštine Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH, prenosi N1.

    'Zemlje koje su najmanje ugrožene, kao Mađarska, izvode šou. Zašto? Za to će pred Bogom odgovarati. Srbiju ne prozivam, ali mogu joj poručiti da malo snizi ton i, kao što bi se u vicu reklo: 'Šaraj malo, brate. Šalji malo gore u Mađarsku i Rumuniju', rekao je Milanović.

    Foto: Beta/AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE