Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dačić: Srbija je napadnuta!

    Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da Hrvatska protiv Srbije vodi trgovinski rat i ekonomsku agresiju, ocenivši da je Srbija "napadnuta".

    "Ako žele sukobe, nema nikakvih problema. Ako neko misli da Srbija neće da uvede mere, neka se ne igra. Mi imamo spremne mere, ali smo ih odložili", rekao je Dačić za TV Pink, istakavši da niko ne može da kaže Srbiji da nema pravo da se brani.

    Ministar je dodao i da je Srbija suočena sa ultimatumom, navodeći da su mnoge zemlje "zbog ovoga ratovale u prošlosti", ali da Beograd ne želi bilo kakve sukobe.

    >>>> Hrvatska delimično otvorila granicu, Srbija čeka do srede u ponoć

    On je istakao da je očekivao da Hrvatska krene putem traženja rešenja nakon razgovora premijera Aleksandra Vučića i Zorana Milanovića, ali da nije bilo poboljšanja.

    Na pitanje da li bi se Srbija saglasila da primi nazad izbeglice koje bi joj vratile evropske zemlje, ministar je rekao "apsolutno ne".

    "Zašto bi mi bili žrtve apsolutne nesposobnosti Evropske unije", upitao je Dačić, koji je kazao da Evropa nema jedinstvenu politiku.

    Kontramere Srbije zbog hrvatske odluke da zatvori granične prelaze za teretni saobraćaj stupiće na snagu danas u ponoć, ako u međuvremenu ne bude postignut sporazum između dve strane.

    Milanović siguran da Srbija neće uvesti nikakve mere protiv Hrvatske

    Premijer Hrvatske Zoran Milanović izjavio je da je siguran da Srbija neće uvesti nikakve mere protiv Hrvatske.

    "Hrvatska je članica EU. Srbija ne može, čak i da hoće, da uvede nikakve mere protiv Hrvatske jer bi to bilo protiv EU", izjavio je Milanović u utorak uveče u Zagrebu, prenela je jutros Hrvatska televizija.

    >>>> Milanović traži od Vučića da `malo šara` sa izbeglicama

    On je potvrdio da je razgovarao s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem o izbegličkoj krizi i dodao da je razgovor bio "intenzivan i sadržajan".

    Po njegovim rečima, srpski premijer mu je rekao da izbeglice po ulasku u Srbiju putuju po svojoj volji, bez kontrole.

    Zbog toga mu je Milanović ponudio pomoć, odnosno 50-100 autobusa za preuzumanje i prevoz izbeglica do granice Srbije i Mađarske, kod Horgoša.

    Izbeglice i dalje iz Srbije ulaze u Hrvatsku na području ; Tovarnika i Iloka, odakle ih autobusi prevoze do privremenog kampa u Opatovcu, a zatim dalje do mađarske granice i dalje prema Austriji.

    Hrvatski zvaničnici su tražili da Srbija, umesto samo u Hrvatsku, izbeglice usmerava i prema Mađarskoj.

    Po poslednjim podacima, u Hrvatsku je od prošle srede ušlo 39.000 izbeglica, a izašlo oko 32.000.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE