Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kolone teretnih vozila na granici BiH i Srbije

    Na graničnom prelazu Mali Zvornik – Karakaj između BiHi Srbije u toku noći je formirana duga kolona teretnih vozila na srpskoj strani, jer je carinski terminal na ovom graničnom prelazu manjeg kapaciteta i ne radi tokom noći, saopštio je iz Auto-moto savez Republike Srpske.

    Na graničnim prelazima u BiH za putnička vozila jutros nije bilo dužih zadržavanja pri prelasku granice, dok je pojačan saobraćaj teretnih vozila na prelazima Rača i Pavlovića most u oba smera, a na prelaz se čeka više časova.

    Udruženje saobraćaja i veza Privredne komore Republike Srpske zatražilo je od Ministarstva komunikacija i transporta BiH da u saradnji s Graničnom službom BiH i ostalim nadležnim institucijama pronađe rešenje za problem blokada na graničnim prelazima do kojeg je došlo do nepoštivanja registrovanih redova vožnje.

    "S obzirom na novonastalu situaciju u vezi sa blokadom graničnih prelaza između Srbije i Hrvatske, pojavili su se problemi i prilikom vršenja međunarodnog linijskog prevoza putnika između BiH i Srbije, koji tranzituju kroz Hrvatsku", saopštila je Privredna komora RS.

    To se, pre svega, odnosi na vreme dolaska autobusa, korištenje autobuskih stanica i do promene mesta prelaska granice.

    Prevoznici iz Srbije, zbog zabrane prelaska granice između Hrvatske i Srbije, prinuđeni su da putnike prevoze preko graničnih prelaza između BiH i Srbije, što dodatno usložnjava situaciju, produžava vreme putovanja i remeti planirane rasporede redovnog održavanja linijskog prevoza putnika.

    Juče su čak i neki autobusi s oznakama BiH, koji voze na liniji Beograd-Banjaluka, umesto preko Hrvatske, išli dužim putem, preko graničnog prelaza Rača, pošto zbog različitih informacija nisu želeli da rizikuju zbog putnika sa srpskim ispravama, da ne bi bili vraćeni na granici s Hrvatskom.

    Situacija na graničnim prelazima sa Hrvatskom i Mađarskom nepromenjena

    Situacija u vezi sa prolaskom putničkih vozila na graničnim prelazima sa Hrvatskom i Mađarskom je nepromenjena, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije (AMŠ).

    Prema poslednjim informacijama Uprave Granične policije RS, građani sa srpskim pasošima mogu nesmetano iz okolnih zemalja da uđu u Hrvatsku, dok je na snazi zabrana ulaska u Hrvatsku vozilima registrovanim u Srbiji.

    Pored putničkih terminala GP Batrovci, od jutros su otvoreni i terminali na GP Šid.

    Na snazi je zabrana ulaska teretnih motornih vozila u Hrvatsku, sem teretnih vozila koja prevoze kvarljivu robu.

    Prema informacijama Hrvatskog autokluba HAK, zabrana za putnička vozila se ne odnosi na granične prelaze s BiH, Mađarskom i Slovenijom, što znači da vozila registrovana u Srbiji mogu ući u Hrvatsku iz ovih zemalja.

    Svi granični prelazi sa Mađarskom su otvoreni, zadržavanje putničkih vozila se kreću od 15 do 30 minuta, dok se teretna vozila na GP Horgoš i Kelebija zadržavaju više sati.

    Višesatna zadržavanja kamiona su i na GP Sremska Rača sa Bosnom i Hercegovinom, dok je saobraćaj za teretna vozila na GP Mali Zvornik na izlazu obustavljen.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE