Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Izdavač Kurira kupio sva potraživanja u Politici

    Adria media grupa d.o.o. saopštila je da je kupila sva prava i potraživanja u kompanijama „Politika novine i magazini d.o.o“, „Politika štamparija d.o.o“, „Politika AD Beograd“, „Dnevnik Vojvodina Press d.o.o“ i „NID Novosti“ iz Beograda.

    U saopštenju, koje je potpisao predsednik kompanija Aleksandar Rodić, navedeno je da su prava i potraživanja u ovim medijima kupljena od nemačkog WAZ-a koji sada posluje pod imenom Funken Medien Gruppe.

    "Adria Media Group d.o.o. će u narednom periodu ući u proces realizacije ovih prava i potraživanja, poštujući sve važeće zakone Republike Srbije. U slučaju da AMG ostvari pravo vlasništva u bilo kom od gore navedenih privrednih društava, tražićemo saglasnost Komisije za zaštitu konkurencije", navodi se u saopštenju.

    Adria Media Group izdaje dnevni list Kurir, 41 štampano izdanje magazina i nedeljnika, 24 digitalna izdanja i ima 720 zaposlenih u regionu. Posluje na tržištima Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije.

    Poltika demantuje da je Adria media grupa postala vlasnik dela lista

    Dnevni list "Politika" demantovao je u svom izdanju za četvrtak da je Adria medija grupa (AMG), čiji je predsednik Aleksandar Rodić, postala vlasnik dela tog lista.

    Prema navodima redakcije "Politike", kompanija AMG, u čijem je vlasništvu dnevni list "Kurir", otkupila je prava i potraživanja koje je nemački koncern VAC (WAZ) imao u preduzećima "Politika novine i magazini", "Politika štamparija", "Politika a.d.", "Dnevnik Vojvodina pres" i "NID Novosti".

    Dodaje se da time nije došlo do promene vlasničke strukture i kupovine udela, već da je AMG "kupio samo potraživanja VAC-a", zbog kojih "Politika NM" vodi sudski spor pred sudom u Esenu s bivšim nemačkim suvlasnicima.

    Nemački WAC prodao je svoj udeo u "Politici NM" u leto 2012. godine firmi "East Media grupa" iz Moskve, za koju je kasnije utvrđeno da je ćerka firma kompanije "Farmakom" šabačkog biznismena Miroslava Bogićevića.

    Ceo predmet je kasnije upućen Državnom pravobranilaštvu kako bi se ispitala punovažnost tog kupoprodajnog ugovora, nakon čega je Komisija za zaštitu konkurencije donela odluku da zabrani "Ist medija grupi" bilo kakvu prodaju udela dok se postupak ne okonča.

    Foto: rtv.forum.rs

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE