Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Đoković rekorder i po milionima

    Novak Đoković je prvi teniser na svetu koji je u jednoj sezoni osvojio 15 miliona dolara, a ukupno je od turnira dosad skupio više od 87 miliona i po tome je od njega bolji samo Roger Federer, verovatno ne zadugo.

    Najbolji teniser sveta Novak Đoković dominira muškim tenisom i to mu se "debelo" isplaćuje. Đoković je u nedelju osvojio titulu u Pekingu savladavši rivala Rafaela Nadala. To je bilo 12. uzastopno finale u 2015. za Novaka i osma titula, ukupno 56. u karijeri.

    Za trijumf u prestonici Kine najbolji igrač planete dobio je 500 bodova i ček na 654.725 dolara. Ovim iznosom Đoković je prebacio 15 miliona dolara osvojenih ove sezone i tako postao prvi igrač kojem je to pošlo za rukom.

    Niko nikada u istoriji tenisa od turnirskih nagrada nije osvojio više od 15 miliona dolara, a sezona još nije gotova. Do kraja srpskog tenisera očekuju nastupi na Mastersima u Šangaju i Parizu, kao i Završni Masters u Londonu.

    Novak je odlično iskoristio činjenicu da iz godine u godinu nagradni fondovi turnira rastu, pa je i do sada držao prvo mesto sa osvojenih 14.250.528 dolara prošle godine.

    On je od turnira u karijeri skupio 87.268.280 čime se približio prvoplasiranom Rogeru Federeru (94.746.573). Trećeplasirani na večnoj listi je Rafael Nadal sa nešto više od 74 miliona dolara.

    Naravno, ovde je reč samo o prihodima od nagradnih fondova, a gde su reklame, sponzorski ugovori…

    Foto: Beta-AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE