Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Železara demantuje da se gasi Visoka peć 2

    Visoka peć 2 u Železari Smederevo neće obustaviti rad, već će se na toj peći pristupiti glavnom remontu kaupera, kao i manjim popravkama u samom pogonu, saopštila je srpska čeličana.

    Železara je tako demantovala informacije koje su preneli pojedini mediji da će visoka peć 2 obustaviti rad zbog predstojećeg remonta, s obzirom na to da je 9. oktobra puštena u rad visoka peć 1.

    Kako je navedeno u saopštenju, u okviru proizvodnog plana železare postoje redovne aktivnosti održavanja i u okviru tih aktivnosti preciziran je proces popravki i remonta koji treba da se izvrše i na visokoj peći.

    To je uobičajena praksa kako u Železari, tako i u ostalim kompanijama tokom zimskih meseci. Plan koji predviđa ove aktivnosti definisan je i usvojen pre šest meseci i sastavni je deo Biznis plana za 2015. i 2016. godinu, saopštila je železara.

    U Železari Smederevo je u petak upaljena i druga visoka peć. Kada je reč o pokretanju te peći, potrebno je da prođe 10 do 15 dana do potpune stabilizacije proizvodnje nakon čega se očekuje postizanje maksimalnih radnih kapaciteta na tom postrojenju od 75.000 tona mesečno.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE