Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Wind of change

    TEKST: Ivana Lakić, izvršni urednik i menadžer portala

    Septembar je pravo vreme da donesete neke nove odluke, tako bar kažu… Spremniji ste za izazove i šanse da ostvarite neku od svojih zamisli mnogo su veće nego u slučaju uobičajenih, novogodišnjih odluka. Čini se da je u tom smeru  krenula i prestonica. Doneta je odluka da Beograd krene jednim potpuno novim koracima ka budućnosti. Kakva će ona biti, ostaje da vidimo za jedno 20-30 godina.

    Vreme neumitno prolazi, pa neke stvari ne bi trebalo čekati. Ako ste prethodnog meseca doneli svoje odluke, oktobar je idealan trenutak da se pređe sa reči na dela. Svaka odluka znači i određenu vrstu promene koje su, malo je reći neophodne u   današnjem svetu, pre svega kada se radi o poslu. Da biste uspeli neophodno je ne samo da promenite navike, već i način razmišljanja. E, tu već najčešće nastaju problemi. Baš kao što su mogli da vide mnogi koji su se spremali da poslednji septembarski vikend provedu slušajući o nekim novim trendovima u Rovinju. BIZLife, nažalost nije mogao da prisustvuje jednom od najvećih festivala u regionu, a razlog je bilo zatvaranje granica. Ko je zatvorio granice? Političari. Oni ne menjaju navike, a čini se ni način razmišljanja. Ono što smo mi na BIZLife-u nazvali ’rijaliti’ koji je pratila neka stara retorika, bio je samo uvod u borbu za političke položaje i pred izbore u susednoj nam Hrvatskoj, ali i u Srbiji. Ipak, ne treba se fokusirati na događaje na koje ne možemo da utičemo. Promenite svoju reakciju na događaj i uzmite stvari u svoje ruke! Da li vas neki korak plaši ili ste zbog njega uzbuđeni, zavisi samo od vašeg stava. Pripremajući ovaj broj razgovarala sam i sa jednim mladim čovekom koji je iz ’belog sveta’ izabrao baš Srbiju da pokrene svoj posao. Pored svih administrativnih muka na koje je nailazio, nije odustao. Granice danas ne postoje. Za njih ne znaju ni desetine hiljada ljudi koje prethodnih meseci ne može da zadrži nikakva ograda, ni bodljikava žica na granici. Pronaći će novi put kojim će krenuti ka cilju.

    Ako plan ne funkcioniše, menjajte plan, a ne cilj. Kada verujete u pozitivan ishod, uložićete više energije i videćete da će se trud isplatiti. BIZLife ne menja cilj. Ipak, promene nam predstoje. Sa pojedinim smo počeli, što su mogli da primete svi oni koji nas prate i u digitalnom svetu. A kakve nam slede? Pratite nas i dalje!

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE