Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Od 10 najbogatijih Slovenaca, troje su iz jedne firme

    Najbogatiji Slovenci u 2015. godini drugi put zaredom su Iza i Samo Login, glavni osnivač firme Outfit7, sa imovinom čija vrednost se procenjuje na 885 miliona evra, što je 39 posto više nego prošle godine.

    Vrednost imovine Loginovih ove godine procenjuje se na 855 miliona evra, dok je prošle godine iznosila 617 miliona. Njihovo preduzeće bavi se razvojem računarskih aplikacija među kojima istaknuto mesto zauzima popularni Talking Tom.

    Bračni par Login deluje iz Londona, a Outfit7 ima poslovnice i u Ljubljani, na Kipru, u Južnoj Koreji i u u SAD. Kompanija ima 230 miliona aktivnih korisnika mesečno, a njihovu aplikaciju pruzelo je ukupno milijardu korisnika. U Sloveniji su ih upoređivali s bračnim parom Gates.

    Prema devetom popisu najbogatijih Slovenaca, koji donosi magazin Manager, na drugom mestu je Sandi Češko, osnivač kompanije Studio Moderna, koja se bavi televizijskom prodajom, a čije je bogatstvo prošle godine zabeležilo pad sa 460 na 391 milion evra, da bi ove godine bio "težak" 271 milion, što je čak 31 posto manje.

    Treći je još jedan milioner iz kompanije Outfit7, Marko Pistotnik koji je prikupio bogatstvo vredno 260 miliona evra, dok je prošle godine imao 192 miliona evra.

    Na četvrtom mestu je Joc Pečečnik iz Interblocka, s imovinom vrednom 240 miliona evra. Slede Tatjana i Albin Doberšek (Engineering Dobersek), čije se bogatstvo značajno smanjilo od prošle godine, sa 325,8 na 214 miliona evra. Šesta je porodica Lah (kompanije Aluber, Ampelus) čija je imovina "teška" 111 miliona evra.

    Na sedmom mestu je Zoltan Varga (Och-Ziff Capital Management Group) čija imovina vredi 111 miliona evra (lane 125,5 miliona). Osmo mesto zauzimaju Gabrijel i Petra Rejc (kompanija Etaflex) koji su za godinu dana bogatstvo povećali sa 74,6 na 92 miliona evra.

    Deveto mesto na popisu deset najbogatijih Slovenaca zauzima još jedan bračni par, Rok i Nina Zorko, takođe iz Outfita7, a vrednost njihove imovine porasla je 35 posto, sa 60,4 na 81,7 miliona evra. Na desetom mestu se nalazi Vladimir Puklavec iz firme TGE Holding, čija imovina ukupno vredi 76,7 miliona evra.

    Procenjuje se da ukupna imovina 100 najbogatijih Slovenaca vredi 4,6 milijardi evra. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE