Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Deluje neverovatno ali ove stvari radite pogrešno

    O nekim stvarima nikada ne razmišljate jer su one osnova vašeg života, a ipak ih radite pogrešno. Loše navike nas zaista mogu ugroziti. Svakodnevne greške je veoma teško ili skoro nemoguće ispraviti, ali morate početi što pre.

    1. Disanje

    Niko ne razmišlja o tome kako diše. To se jednostavno dešava, navodi Daili Entertainment. Promena disanja može poboljšati naše zdravlje, ali je potrebno vreme i strpljenje. Potrebno je da dišete stomakom, ali za detaljnije informacije postoje mnogi tekstovi o ovoj temi na internetu.

    2. Pričanje

    Verovatno ste svesni koliko se srpski jezik promenio i, nažalost, pokvario. Svesni ste da, ukoliko niste profesor, pravite mnoge greške u svakodnevnom govoru. Najpre akcentovanje reči, zatim stilske i gramatičke greške. Žargon i sleng su glavni kada je reč o poremećenom govoru.

    3. Držanje

    Ovo zaista može napraviti probleme na duže staze. Kičma je stub celog tela i kada ona nije u redu, što je veoma verovatno ako nepravilno sedite, ispaštaju i ostali organi. Veoma je bitno da ovu lošu naviku, kao što je pogrbljenost, promenite što pre. Uspravljeni ćete delovati zgodnije i odlučnije.

    4. Pranje ruku

    Znate i sami koliko lekari upozoravaju da je pranje ruku ključ higijene. Doduše složićete se da je dva minuta sa sapunom u toploj vodi bolje nego grip. Sapun morate utrljavati bar pola minuta oko zglobova, noktiju i između prstiju. Temeljno ih isperite i često menjajte peškir.

    5. Vožnja

    Budimo iskreni, svi pravimo prekršaje. Složićemo se da saobraćaj u našoj zemlji nije najbolje regulisan ali bezbednost je na prvom mestu. Koliko god da žurimo i koliko god smatrali da smo spretni i dobri vozači, tuđe živote i zdravlje uvek moramo imati na pameti. Ova loša navika može uticati na život.

    6. Pranje zuba

    Ovo je još jedna oblast u kojoj smo skloni da budemo žrtve navike. Veoma je važno da zube peremo svaki dan, više puta, i da koristimo konac i male četke. Stanje u vašim ustima se može odraziti na ostatak vašeg organizma. Setite se, zdravlje na usta ulazi.

    Foto: pixabay

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE