Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Richard Branson oštriji nego ikad: Evo šta misli o napadu u Parizu

    Richard Branson misli da je kriviti sve Muslimane za napad u Parizu isto kao i kriviti sve Amerikance za akcije Kju Kluks Klana. Osnivač Virgin grupe takođe je kritikovao republikanske guvernere.

    Richard Branson pozvao je ljude da ne krive muslimansku zajednicu za napad u Parizu. U blogu za Virginov sajt a kako prenosi Independent, ovaj preduzentik napisao je da je “frustriran” kako neki olako donose presudu “O celoj populaciji na osnovu akcije nekoliko radikalnih Muslimana.” Branson takođe smatra da je kriviti sve Muslimane za napad u Parizu isto kao i kriviti sve Amerikance za akcije Kju Kluks Klana.

    Ovaj vispreni 65-godišnjak kritikovao je i republikanske guvernere koji nastoje da zaustave izbeglice iz Sirije koji žele da uđu u zemlju nakon prošlonedeljnog masakra. “Ljudi na ovakvim pozicijama samo dodaju ulje na vatru kolektivne paranoje, koje s druge strane samo  podgrevaju predrasude a ne otkrivaju istinu. Nestručno upravljanje, korupcija, loši ekonomski uslovi dolaze pre nego što stvari loše krenu. Ekstremizam je postao izlaz a ne izvor."

    Ipak, Branson je pohvalio “razumnu humanost” 18 gradonačelnika koji su obećali da će naći smeštaj za izbeglice.
    On je još ranije izrazio tugu zbog “anti-izbegličke i anti-imigrantske retorike” koja se odvijala tokom izbegličke krize – koju je nazvao moralnom krizom. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE