Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    PROTEST POLJOPRIVREDNIKA Policija zaustavlja traktore koji se kreću prema Beogradu

    Poljoprivrednici iz Vojvodine krenuli su danas traktorima iz nekoliko mesta prema Beogradu kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog predloženih izmena Zakona o poljoprivrednom zemljištu.

    Kako je potvrđeno agenciji Beta iz jedne od kolona poljoprivrednika, policija ih zaustavlja i sprečava da nastave ka Beogradu. Većina je već zaustavljena na putevima, a neki nisu uspeli ni da napuste teritoriju svoje opštine.

    Kako javljaju izveštači Radio televizije Vojvodine, paori su tako od jutros blokirani u Zmajevu, Novoj Crnji, Sutjesci, Kikindi… Policija je u Zmajevu, na izlasku iz sela, zaustavila više od 50 poljoprivrednika. Oni su, na kratko, uspeli da probiju blokadu ali su potom ponovo blokirani, ovog puta od strane interventne policije. Poljoprivrednici iz Nove Crnje zaobišli su policijsku blokadu vozeći traktore atarskim putem i nastavili su protestnu vožnju, javlja RTV.

    Predsednik asocijacije poljoprivrednika Miroslav Kiš nalazi se sa kolegama na izlazu iz Žednika, a uskoro treba da se toj koloni priključe i poljoprivrednici iz Feketića i Bačke Topole, sa kojima će nastaviti put.

    Kako je Kiš rekao za agenciju Beta, oni žele da dođu do Skupštinu Srbije, gde će zatražiti da Predlog zakona bude povučen iz procedure i da se izradi novi jer je, prema njegovim rečima, sadašnji "toliko štetan da je primorao poljoprivrednike da izađu sa parolama: 'Ne damo zemlju strancima i tajkunima'".

    "Ne možemo dopustiti da se 30 odsto zemlje koje mi obrađujemo da nekome ko ima puno para bez tendera i jasnih kriterijuma, izgovorom da će on unaprediti stočarstvo i podići konkurentnost. Naprotiv, to je čista obmana i od početka smo bili protiv toga", rekao je Kiš.

    On je dodao da policija sada uskraćuje pravo poljoprivrednicima na kretanje traktorima.

    "Cilj nam je da dođemo do Beograda, ali nije to ključ, već da počnemo da pričamo o ovom problemu. Za sada se nama niko nije obratio od zvaničnika, već šire dezinformacije", kazao je Kiš.

    Za 26. novembar isti protest i vožnju ka Beogradu najavili su i iz Lige socijaldemokrata Vojvodine, ali je policija navela da će dolazak traktora u Beogradu poremetiti saobraćaj.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE