Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    VUČIĆ NA KORIDORU 10: Srbija ide napred

    Deo Koridora 10, od Vladičinog Hana do Donjeg Neradovca, dužine 26,2 kilometra, otvoren je za saobraćaj, a premijer Aleksandar Vučić najavio je da će ceo Koridor biti gotov najkasnije do marta 2017. godine.

    Vučić je kazao da se Koridor gradi od 2009, ali da su radovi zaista počeli 2012. godine. "Od Horgoša do Preševa i od Horgoša do Dimitrovgrada moći ćete najkasnije da idete do marta 2017, a trudićemo se da to bude do kraja naredne godine."

    Ovaj autoput je razvojni projekat, otvorićemo nove fabrike, dovodimo nove investitore u Vranje i Vladičin Han, rekao je Vučić u Vranju, gde će, prema njegovim rečima, u narednim mesecima biti otvoreni pogoni u kojima će posao naći oko 2.000 ljudi, a u Vladičinom Hanu oko 400, dok će u Nišu biti otvoreno 2.000 radnih mesta.

    Vučić je pozvao  sve "koji su se smejali na sve što se radi da dođu i vide ovu pistu, a ne auto-put." Srbija ide napred, Srbija pobeđuje, rekao je Vućić praćen ovacijama par hiljada okupljenih građana i aktivista Srpske napredne stranke, koji su na otvaranje deonice došli sa zastavama Srbije i SNS.

    Šef Kancelarije Svetske banke u Srbiji Tony Verheien rekao je da je Koridor 10 najvažniji u Srbiji, jer poboljšava regionalnu povezanost i da je na taj način Srbija uključena u deo evropske mreže puteva. 

    Gradnja dela Koridora od Vladičinog Hana do Donjeg Neradovca, finansirana je kreditom Svetske banke u vrednosti 73,8 miliona evra.

    Foto: printscreen

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE